VIDEO v článku! Švédske mesto Örebro hostilo (26.-29.6.) Majstrovstvá Európy v disco dance a free style. Senická tanečná skupina SONNY bola úspešná vo viacerých disciplínach.

sonny-senica-masjtrovstva-europy-disco-dance-prve-miesto

1. miesto Disco dance –  formácie – dospelí
2. miesto Disco dance –  formácie – juniori
1. miesto Disco dance –  formácie – deti

V kategórií  duo deti postúpili Laura Šmidová a Simona Kiralová, no medajlu nezískali.V kategórií solo mini kids skončila Karin Jurková na peknom 4.mieste.



Tanečná skupina SONNY
Toto meno rezonuje už dávno v povedomí verejnosti i v dianí Centra voľného času. V súčasnosti má celý súbor SONNY 140 členov – tri tanečné prípravky, dva detské súbory, dva juniorské a hlavnú vekovú skupinu. Ich celoročnú prácu korunujú mnohé úspechy na festivaloch, tanečných súťažiach a prehliadkach. Nezabudnuteľné sú však jesenné koncerty. Tanečný koncert, ako taký samozrejme prezentuje tanec. Avšak koncerty Sonny sú jedinečné svojím poňatím. Obsahujú v sebe okrem tanca i dramaturgiu, scenár, scénografiu, dej, atmosféru a týmto sa zaraďujú do „vyšších kategórií“, porovnateľných s tanečným divadlom, na momenty koketujúce i s muzikálom – slovom komplexné zmysluplné pódiové predstavenie. Spomeňme predstavenie „Na divoko“ kde sa na javisku zjavila i motorka, alebo rok 1996 „Múzeum voskových figurín“ a mnoho iných. Samotné názvy svedčia o činorodosti, tvorivosti, nápaditosti tohto kompaktného tanečného telesa pod dirigentsko-trénerskou taktovkou Andy Jakubcovej.


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota