Zostrih v článku! Pred blížiacim sa začiatkom novej sezóny slovenskej Corgoň ligy dostal v nedeľu vicemajster FK Senica šancu zahrať si s tretím tímom českej ligy Slovanom Liberec.

futbal-FK-Senica–Slovan-Liberec

Zo stretnutia napokon oba tímy odišli iba s jednogólovou remízou. Hosťujúci tím preveril pozornosť senického brankára sériou nebezpečných pokusov hneď na začiatku stretnutia. Kanonierom na strane Liberca ale chýbal kus šťastia a presnosti, pretože strely iba tesne míňali senickú bránku. Na druhej strane, Záhoráci nemierili o nič presnejšie. Stav zápasu bol preto po prvom polčase bezgólový 0:0.

Po krátkej pauze sa do pozície aktívnejšieho tímu prepracovala Senica. V snahe postarať sa o lepšie výsledky stretnutia a takisto aj budúcosezónne výsledky Corgoň ligy Senica vylepšila svoju obranu a súpera do svojej šestnástky púšťala len zriedkavo. Aj napriek tomuto zlepšeniu tím zo Záhoria neustrážil v 76. minúte akciu Liberca a Rabušic zoči-voči brankárovi Šullovi nemal problém svoju šancu premeniť. Vedúci stav domácich ale trval iba štyri minúty. Liberec doplatil v 80. minúte na faul na Diviša, za ktorý Senici rozhodca udelil penaltu. Piroska potom už sebaisto premenil a vyrovnal skóre na finálnych 1:1.

Do začiatku novej sezóny Corgoň ligy teraz ostáva iba menej ako týždeň. Česká Gambrinus liga sa potom pripája o týždeň neskôr a anglická Barclays Premier League až v polovici augusta. Po krátkej pauze sa tak futbal opäť vracia na futbalové štadióny a televízne obrazovky divákov.

Juraj Mička, Zdroj: fksenica.eu


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota