malacky_logoMesto Malacky dokončuje projekt Záhorie, Malacky – odkanalizovanie. Občanom projekt priniesol viac ako 16 kilometrov novej kanalizácie.

Projekt s oficiálnym názvom Záhorie, Malacky – odkanalizovanie a mottom Investícia do vašej budúcnosti je míľnikom v histórii mesta. Je jedným z najväčších projektov, má hodnotu vyše 14 a pol milióna eur a Malackám prinesie viac ako 16 kilometrov novej kanalizácie. Cieľom je vyššia kvalita života občanov a lepšia ochrana životného prostredia.

Práce sa začali v júni 2012 a plánované boli na 16 mesiacov. Teraz sa dokončujú, väčšina kanalizácie už je vybudovaná, robotníci opravujú cesty, chodníky a zelené pásy poškodené pri prácach.

Kým tento projekt sa pomaly končí, mesto už pracuje na ďalšom. Týka sa tých domov či častí ulíc, ktoré do súčasného projektu odkanalizovania neboli zahrnuté. Väčšinou ide o nové domy, ktoré v čase vzniku projektu ešte nestáli alebo neboli skolaudované, ale ide aj o niekoľko domov, ktoré neboli do projektu zahrnuté pre technické či iné dôvody.

Michaela Janotová


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota