Aktualizované 18:15h | Požiar obilného poľa pri Zohore  bol ohlásený v nedeľu (21.7.) krátko pred 11:30hod. 

foto-matus-granec-poziar-zohor-labFoto: Matúš Granec photography

“Požiar mal podľa súčasných informácii zničiť približne 100 ha ozimnej pšenice. Škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 160 000,-€.” povedale pre Záhorí.sk hovorkyňa polície Petra Hrašková. Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci. Príčiny vzniku požiaru budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

matus-granec-foto-poziar-zohor-labFoto: Matúš Granec photography

Pôvodná správa 12:30h | Komunikácia medzi obcami Láb a Zohor (3/00253) je až do odvolania uzavretá.  “Na mieste sa nachádzajú hliadky PZ a premávku odkláňajú. Uzavretý úsek môžete obísť cez Plavecký Štvrtok, resp. cez Lozorno.” povedale pre Záhorí.sk hovorkyňa polície Petra Hrašková.Dôvodom uzávery je požiar obilného poľa.

poziar-lab-zohor-pohlad-vysoka-pri-morave-foto-radoslav-novoveskyFoto: Radoslav Novoveský

Ďalej: Pri Štefanove zhorel na poli kombajn

lab-zohor-poziar-polaFoto: Milan Kimlička

Každé ročné obdobie má svoje špecifiká. Leto sa vyznačuje spravidla vysokou teplotou vzduchu, ktorá sa v kombinácii so suchým počasím stáva priaznivým faktorom pre vznik požiarov v prírode. Práve teraz vykonávajú poľnohospodári dôležité činnosti so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru, ktorými je zber obilnín, ich  postupné šírenie plameňa. Informovala Jarmila Drinková odborný inšpektor Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Senici.

aktualne_informacie_foto_video


.
Toto je čítané

Bezplatné právne poradenstvo bude opäť aj v Malackách

Slovenská advokátska komora pri príležitosti Dňa advokácie pripravuje bezplatné právne poradenstvo pre…

BM: Ustekana sobota