Videozostrih v článku! Nováčik Corgoň ligy Dunajská Streda nestačil v nedeľnom večernom zápase na skúsenú Senicu a podľahol Záhorákom na ich domácom ihrisku vysoko 0:4.

fk_senica_dac_dunajska_streda

Senickí futbalisti si po štvrtkovej prehre v kvalifikačnom zápase Európskej Ligy mohli v nedeľu vylepšiť náladu. Prvý polčas síce ešte nepriniesol domácej strane dôvod na radosť, Záhoráci si to zato naplno vynahradili v tom druhom.

Prvých 45. minút druhého ligového stretnutia sezóny Senice sa nieslo v duchu prevahy domáceho družstva. Dunajská Streda prakticky iba bránila a sama sa nedostala do vyslovených šancí. Našťastie pre hostí ale Senica mierila mimo a aj preto oba tímy odchádzali do šatní bez streleného gólu.
Druhé dejstvo však prinieslo dramatický zlom. Senica otvorila skóre už v 51. minúte po pokutovom kope Pirosku a len čo o ňom stihol futbalový komentár naživo informovať všetkých priaznivcov, sieť Dunajskej Stredy sa rozvlnila aj po druhýkrát. Hosťujúci Brazílčan Hiago zaznamenal presnú strelu iba minútu po prvom góle a Senica viedla 2:0.

To ale nebolo zo strany Senica všetko. Záhoráci aj naďalej pokračovali v kanonáde na súperovu bránku a zásluhou Jiráska a Jakubova pridali do konca stretnutia ďalšie dva presné zásahy (76. a 86. minúta). Výsledky Corgoň ligy tak umiestňujú Senicu po druhom kole na priebežné štvrté miesto.
“Bol to pre nás veľmi ťažký zápas. Po štvrtkovom neúspechu sme potrebovali bodovať naplno. Som rád, že to dnes chalani zvládli, v hlavách aj fyzicky,” dodal na záver tréner Senice Eduard Pagáč.

Juraj Mička, Zdroj: sport.sk


.

BM: Ustekana sobota