Víkend od 13. do 16. septembra sa uskutoční v Šaštíne národná púť k Sedembolestnej Panne Márii. K patrónke Slovenska putujú veriaci už 449 rokov nielen zo Slovenska ale i z celého sveta.

Pontifikalna svata omsa s kardinalom Jozefom Tomkom v Sastine

Program národnej púte začne už v piatok 13. septembra úvodnou svätou omšou, ktorú bude celebrovať kaplán zo Zlatých Moraviec, otec Anton Ďatelinka. Nasledovať bude otvorené modlitebné stretnutie spoločenstva Modlitby za kňazov. Septembrovými hosťami budú spomínaný celebrant a zbor FiloTe, ktorý bude sprevádzať Taizé adoráciou za kňazov.

Sobotný večer je vyhradený mládežníckemu programu s názvom Agapé. “Znova chceme poukázať na význam tohto názvu a ako prejav bratskej láske bude vstupenkou krabička čaju. Všetok čaj po akcii odnesieme do Nocľahárne sv. Vincenta de Paul v Bratislave, kde sa starajú o bezdomovcov,” vysvetľujú oganizátori. V programe sú pripravené koncerty skupiny F6 a Timothy, divadlo o sv. Cyrilovi a Metodovi, hosťami na svätých omšiach budú otec biskup Jozef Haľko (19.00) a novokňazi (00.00).

Ďalej: Program i plagát možno nájsť na www.bazilika.sk

Nedeľný program je vyvrcholením národnej púte. Pontifikálna svätá omša za účasti biskupov začne o 10.30 hodine. Kazateľom na nej bude arcibiskup vladyka Cyril Vasiľ. O 14.00 hodine začne v Národnej Svätyni Akatist k Bohorodičke.

V pondelok sa uskutoční tradičná Púť seniorov a chorých, hlavným celebrantom a kazateľom na svätej omši o 10.00 bude otec biskup Mons. Dominik Tóth.

Martin Ližičiar


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota