Už dnes večer slávnostne otvorí festival Zejdeme sa na hambálku premiéra domáceho Štúdia mladých DNH, štvrtok bude patriť Radošinskému naivnému divadlu a celý program vyvrcholí v sobotu divadelným Hambáljarmokom.

festival-divadlo-zejdeme-sa-na-hambalku-foto-lpmDivadelné postavičky pozývajú všetkých na divadelný festival Foto: ludiapremalacky.sk

Vďaka festivalu Zejdeme sa na hambálku zavíta do Malaciek už siedmykrát divadelný život, keď si od 11. do 14. septembra budú môcť návštevníci vychutnať celkovo desať rôznych divadelných súborov. Brány festivalu sa slávnostne otvoria už dnes večer premiérou Štúdia mladých Divadla na hambálku, ktoré predvedie hru Jožko Púčik a jeho kariéra. Štvrtkový program bude pokračovať doobeda organizovanými predstaveniami pre deti, keď zahrá pre školy Divadielko Žužu, poobede sa môžu návštevníci tešiť na vernisáž výstavy Fera Liptáka: Javisková reč. O šťastné ukončenie štvrtkového programu sa postará ťahák šiesteho ročníka festivalu, a tým je Radošinské naivné divadlo s komédiou Šťastné konce. Diváci sa môžu tiež tešiť na niekoľko ďalších profesionálnych súborov – slovenské Staré divadlo Nitra odohrá predstavenie na motívy slovenských povestí Pavla Dobšinského – Žena, Pánboh, čertisko a 7 zakliatych, hostia z českého súboru Do houslí prinesú svoju čerstvo nacvičenú hru S hlavou v oblacích a Túlavé divadlo sa zatúla do Malaciek s komédiou Rómeo, Júlia a vírus.

Súťaž v improvizácii
Keďže organizátorom festivalu je ochotnícke Divadlo na hambálku, nebudú chýbať ani ďalšie neprofesionálne súbory – svoje umenie predvedú herci z českého Divadla SemTamFór, z Budmerického divadla a Záhoráckeho divadla zo Senice. Pre odvážlivcov, ktorí by si radi vyskúšali herecké umenie na vlastnej koži, je na piatok pripravená súťaž v improvizácii – Improliga o veľký hambál. Prihlášky budú pre všetkých záujemcov k dispozícii počas festivalu.

Živé sochy, choduliari a vtipná kaša
Čerstvou novinkou šiesteho ročníka bude Hambáljarmok, vďaka ktorému sa Zejdeme sa na hambálku po prvýkrát presunie aj mimo divadla – na ulicu. V sobotu 14. septembra sa tak od 9:00 do 17:00 premení parkovisko pred kinom na Hviezdoslavovej ulici na netradičný divadelný jarmok. Návštevníkom odporúčame predtým nejesť, pretože sa bude (okrem iného) podávať sladká dobrota, takzvaná hambálkovská vtipná kaša. Vďaka sponzorom bude pre všetkých zadarmo a pokúsime sa tak o zápis do Knihy rekordov Slovenska v jedení krupicovej kaše. Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na bohatý program pre malých aj veľkých – nebudú chýbať rozličné súťaže, zábavné hry, tvorivé dielne, divadelné predstavenia, hudba, živé sochy, choduliari, herci v rôznorodých kostýmoch a čajovňa. V prípade zlého počasia sa program presunie do kina a do Spoločenského domu MCK. Vstup na celý Hambáljarmok je voľný.

Ohňová šou a tancovačka
Festivalovou bodkou bude v sobotu ohňová šou, o ktorú sa postará Duo Aratron Aspis. Predvedú ju o 23:00 pred Spoločenským domom MCK v Malackách. Pre milovníkov dobrej zábavy je pripravená ešte divadelná tancovačka, počas ktorej zahrá kapela Ďuri & Stanley.

Viac informácií o festivale: www.divadlonahambalku.sk

Šiesty ročník Zejdeme sa na hambálku je podporený z Nadačného fondu Slovenskej sporiteľne v Nadácii Pontis. Partnermi festivalu je Ministerstvo kultúry SR a Raiffeisen bank. Organizátorom je Mestské centrum kultúry v Malackách a Divadlo na hambálku.


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú premnožené hlodavce, obce a mestá musia deratizovať

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Senici vyzval obce a…

BM: Ustekana sobota