V dňoch 5.9.-15.9.2013 sa konali MS v boxe Juniorov, ktoré boli pod záštitou svetovej federácie boxerov amatérov AIBA. Majstrovstiev sa zúčastnilo 355 boxerov z 57 štátov.

Na tento sviatok boxerov a najvyššiu súťaž v karegórii juniorov boli nominovaní ôsmi boxeri, reprezentanti Slovenska. Spolu s nimi vycestovali dvaja tréneri: reprezentačný tréner Mgr. Pavol Hlavačka z Nitry a Dušan Bučko z Dubnice nad Váhom.

V hmotnosti do 50 kg Juraj Didi z BC Dubnice nad Váhom
do 52 kg Filip Meszaros z K.O. Galanta
do 57 kg Michal Takacs z BC Tvrdá Päsť Galanta
do 60 kg Jaro Hanúsek z BC RTJ Malacky
do 63 kg Tomáš Hríbik z BC Košice
do 70 kg Andrej Rigo z Rižonov Bratislava
do 75 kg Marián Džupka z Global Východ Vranov nad Topľou
nad 80+ kg Dávid Michálek z BC RTJ Malacky

JURAJ DIDI, 50 kg – vypadol
9.9.2013 ako prvý s reprezentantov SR prekročil povrazy Juraj Didi (50kg) a jeho súperom mu bol Ruský reprezentant Roman Kostiukov. Juraj Didi nestačil na Rusa a duel prehral 0:3 na body.
Bol to zápas o postup do 16stky najlepších boxerov sveta. Juraj Didi zo súťaže vypadol. V hmotnostnej kategórii do 50 kg sa nachádzalo 28 boxerov.

MICHAL TAKACS, 57 kg – 16. miesto
9.9. 2013 boxoval aj druhý boxer Slovenskej reprezentácie Michal Takacs (57kg). Jeho súperom bol Tadžekystanský boxer Khusenova Dalerzhona. Michal porazil svojho protivníka v pomere3:0 na body a postúpil do 16stky najlepších boxerov sveta. V hmotnosti do 57 kg bolo 34 boxerov.

V ďalšom zápase 11.9.2013 na Michala čakal Rumunský reprezentant Sorin Dobondi. Michal duel prehral v pomere 1:2 na body pričom podľa slov reprezentačného trénera tu rozhodcovia obrali o víťazstvo Slovenského reprezentanta. Michal svoje účinkovanie vo svetovom ringu ukončil a celkovo skončil na 9 mieste.

FILIP MESZAROS, 52 kg – vypadol
10.9.2013 nastúpil do ringu na svoj prvý duel Filip Meszaros. Súperom mu bol boxer a reprezentant z Gruzínska Valeri Bokovelim. Filip duel prehral v pomere 0:3 na body a z ďalších bojov vypadol a nedostal sa ani do 16stky najlepších boxerov sveta. V hmotnosti bolo 31 boxerov.

Jaro-Hanusek-malacky

JAROSLAV HANÚSEK, 60 kg – 9. miesto
10.9.2013 nastúpil do svetového ringu proti reprezentantovi Nového Zélandu, Shaunovi Heapovi. Jaro svojho súpera predčil rýchlosťou a presnosťou úderov. Zaslúžene zvíťazil v pomere 3:0 a postúpil medzi 16stku boxrov sveta.
11.9.2013 na neho čakal boxer z Austrálie Jushua McKay. V tomto zápase išlo o postup medzi svetovú 8čku boxerov. Jarko duel prehral v pomere 0:3. Celkove sa umiestnil na 9 mieste z celkového počtu 32 boxerov ktorí štartovali v tejto hmotnostnej kategórii.

TOMÁŠ HRÍBIK, 63 kg- 9. miesto
10.9.2013 boxoval prvý svoj zápas na týchto majstrovstvách aj Tomáš Hríbik. Súperom mu bol Tadžekystanský reprezentant Farzhod Nezhodov. Víťazstvom v pomere 3:0 na body si Slovenský reprezentant zabezpečil postup medzi 16stku najlepších boxerov.
11.9.2013 v boji o postup medzi 8čku boxerov sveta mu cestu zahatal Ruský reprezentant Iľya Kulikov, ktorý poslal Slovenského reprezentanta už v prvom kole do šatne. Rus zvíťazil TKO v 1. kole. Tomáš obsadil 9 priečku v celkovom hodnotení. Vo váhe mal 33 boxerov.

MARIÁN DŽUPKA, 75 kg – vypadol
10.9.2013 nastúpil do ringu na svoj prvý zápas v Kyjeve Marián Džupka po predchádzajúcom voľnom lóse ktorý mu zabezpečil postup medzi 16stku boxerov. Súperom mu bol Australský reprezentant Saleti Tevi-Fiumaono. Australan poslal Slováka na podlahu ringu v závere 1. kola a duel bol ukončený verdiktom K.O. Náš borec už je v poriadku a vo večerných zápasoch už povzbudzoval našich chlapcov. Svoje účinkovanie vo svetovom ringu ukončil. Vo váhe bolo 22 boxerov.

ANDREJ RIGO, 70 kg – 5 miesto
mal volný lós, ktorý ho posunul do 16stky boxerov sveta. V prvom zápase 11.9.2013 na neho čakal Turecký reprezentant Ergun Demir, ktorého hladko porazil v pomere 3:0 na body. Čo Andreja posunulo do svetovej 8čky boxerov. 12.9.2013 sa postavil proti Azerbajdžanskému reprezentantovi
Huseynom Tarvedilim Bol to boj o medailové priečky. Andrej duel prehral 0:3 na body a celkove obsadil 5. miesto z 25 boxerov ktorých mal vo váhe.

MICHaLEK-Dávid-box-malacky

DÁVID MICHÁLEK, 80+kg – 5. miesto
10.9. 2013 prekročil povrazy svetového ringu Dávid Michálek a jeho súperom mu bol Tadžekystanský reprezentant Aminzhod Murodov. Dávid súpera posla v druhom kole do počítania a napokon musel byť aj ošetrený lekárom na krvácanie z nosa. Duel jednoznačne vyhral 3:0 na body a postúpil do svetovej 8čky boxerov. Treba podotknúť, že pri tomto dueli sa mu obnovilo zranenie z M.-SR zlomenina pravej ruky (kostičky za hánkami) následkom tvrdého úderu čím mu ruka zapuchla a bolela. Údajne nevedel v nej držať ani príbor pri večeri. Do ďalšieho zápasu nastupoval až 12.9.2013 a jeho štart medzi svetovú 4ku boxerov bol otázny. O zdravotnom stave nášho boxera bol informovaný tréner Reisenauer s tým že ruka sa bude ľadovať a mastiť, aby odpuchla a do rána sa uvidí ako sa bude Dávid cítiť,či ruka bude bolieť a či prejde boxer vôbec lekárskou prehliadkou.
V doobedných hodinách som bol informovaný samotným boxerom Dávidom, citujem:”Pán tréner ja nastúpim ja mu tu medailu len tak ľahko nepustím”.
Duel o postup do svetovej 4ky proti Ruskému reprezentantovi Rustamivi Ibraykhaliyevovi sa teda napokon uskutočnila Dávid boxoval so zlomenou rukou. Duel prehral verdiktom 3:0 na body. Z celkového počtu účastníkov v tejto hmotnostnej kategórii skončil na 5. mieste.

BC RTJ Malacky zožalo vďaka Jarovi Hanúskovi 9. miesto a Dávidovi Michálkovi 5. miesto na týchto majstrovstvách obrovský úspech. Obaja sa zapísali do dejín Malackého boxu veľkými písmenami a možno povedať že to čo dokázal Dávid Michálek ešte nikto iný pred nim nedokázal, hoci v minulosti sme mali tiež účastníkov MS v podaní Roberta Blaža a Juraja Kimiličku.
Tréneri BC RTJ Malacky, Robo a Ali Reisenauerovci ďakujú touto cestou chlapcom za vzornú reprezentáciu oddielu, mesta a Slovenska.
Nepochybne patrí obrovské poďakovanie ľuďom ktorí prispeli finančnými prostriedkami aby sa naši dvaja reprezentanti mohli MS juniorov zúčastniť, nakoľko si pobyt a cestu hradili zo sponzorských prostriedkov.
Menovite to sú:
Milan Malata, Jaroslav Šabík, Vladimír Tedla, Otto Kožuch, Andrej Halahia, František Friala, Pavol Pernecký, rodina Pirošková, Anton Michálek, sedliacky dvor Banarka v Malackách.
Zároveň sa chceme poďakovať Ľubošovi Michálkovi za to, že oslovil vyššie spomínaných ľudí.
V neposlednom rade patrí srdečná vďaka boxerom z BC RTJ Malacky, ktorí taktiež finančne pomohli: Vladimír Ružička, Milan Brazovský a Julo Petráš.
Dievčatám z Teamu Tae-Bo Malacky: Zuzana Orthová, Ružena Beňová a Renáta Beňová.
Ešte raz nesmierna vďaka, bez Vašej podpory by naši chlapci na MS juniorov 2013 neštartovali.

Nerád by som opomenul rodičom spomínaných reprezentantov, ktorí chlapcov podporovali v ich príprave, ďalej maséra Ladislava Časa, ktorý bez nároku na odmenu vykonával chlapcom masáže a mestu Malacky, ktoré poskytlo na regeneráciu mestskú plaváreň pre našich chlapcov. (Regenerácie sa konali vždy v utorok počas trvanie dvojmesačnej prípravy).
Poďakovať sa chceme tréneri aj našim manželkám Andrei a Silvii Reisenauerovím, ktoré strpeli celé leto to, že sme celé dni v telocvični s chlapcami.
Ďakujeme, ďakujeme, ďakujeme. Tisíc krát ďakujeme…..

Ali Reisenauer
tréner a podpredseda BC RTJ


.

BM: Ustekana sobota