Výsledkom niekoľoko týždňov pripravovanej protidrogovej akcie je piatkové (13.9.) zadržanie troch podozrivých osôb a zaistenie vecí pochádzajúcich z drogovej trestnej činnosti.

policia_auto

Osoby sú podozrivé z neoprávneného zadovažovania, prechovávania a následnej distribúcie metamfetamínu a marihuany v okrese Malacky.

Počas akcie policajti zadržali troch podozrivých mužov z okresu Malacky, 26-ročného Antona, 27-ročného Miroslava a 31-ročného Branislava.

Následne vykonali viacero domových prehliadok, prehliadok nebytových priestorov a motorových vozidiel. To, že zadržaní muži sú podozriví z drogovej trestnej činnosti nasvedčuje aj fakt, že podľa predbežných výsledkov skúmania policajti zaistili viac ako 6 gramov metamfetamínu a viac ako 4 gramy marihuany. Z takéhoto množstva metamfetamínu by sa dalo vyrobiť najmenej 92 obvykle jednorazových dávok drogy. Množstvo zaistenej marihuany zodpovedá najmenej 8 obvykle jednorazovým dávkam drogy. Okrem toho policajti zaistili pomôcky na váženie drog spolu s hotovosťou približne 4 tisíc eur. Všetok zaistený materiál bude podrobený ďalšiemu expertíznemu skúmaniu.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave podozrivých mužov na podklade dôkaznej situácie obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi formou spolupáchateľstva.

Karina Považanová


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú premnožené hlodavce, obce a mestá musia deratizovať

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Senici vyzval obce a…

BM: Ustekana sobota