Srdečne vás pozývame na XVIII. ročník historických cestných motocyklových pretekov s názvom Memoriál Arnolda Gašpara, ktoré sa po dlhých 29 rokoch v nedeľu 22. septembra opäť konajú v Malackách! Možno si niektorí z vás spomínajú, že tento šport mal v Malackách svoju tradíciu a dobré meno v celom Československu.

motopreteky

Kronika Auto-moto klubu (AMK) Malacky uvádza, že prvé cestné preteky sériových motocyklov sa v Malackách konali 30. mája 1971, teda pred 42 rokmi! Každoročne, až do roku 1984, sa úspešne opakovali. Riaditeľom všetkých sedemnástich ročníkov bol Arnold Gašpar.

Nejeden z bývalých účastníkov pretekov, ale aj ich priaznivcov s nostalgiou spomínal na zašlú slávu malackých motocyklových pretekov. A tak vznikla myšlienka obnoviť túto tradíciu a vrátiť tento šport opäť na malackú pôdu.

Vy, obyvatelia Malaciek, žijúci v tesnej blízkosti trate, máte jedinečnú výhodu sledovať dianie na trati priamo z pohodlia vašich bytov a domov. Zároveň sa vás najviac týkajú obmedzenia vyplývajúce z organizovania podujatia. Obmedzenia sa týkajú zákazu parkovania na vyznačených miestach v mape trate a neprejazdnosti ulice Partizánska. Preto vás prosíme o zhovievavosť, pretože od soboty 21. 9. od 17. h do nedele 22. 9. do 17. h nebudete môcť na vašom parkovacom mieste zaparkovať.

Vopred sa ospravedlňujeme za spôsobené nepríjemnosti a ďakujeme, že takto podporíte oživenie tradície, ktorá začala v Malackách už v roku 1971 a jednoznačne do Malaciek patrí.

Racing Club Záhorák


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota