V 5. zápase sezóny sa na zimnom štadióne v Senici stretli proti sebe domáca Dukla a hostia z Považskej Bystrice.

hokej-dukla-senica-ravando-mexa

HC Dukla Senica – HK ‘95 Považská Bystrica 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Góly: 56. Jarolín
Počet divákov: 940

Komentár k zápasu Monika Krutá: V prvej tretine sa hral na oboch stranách divácky menej atraktívny hokej. Ani jeden tím si nedokázal vypracovať väčšiu vyloženú šancu, ktorá by sa skončila gólom, preto po prvej tretine bolo nerozhodné skóre 0:0. Veľká časť prvej tretiny sa odohrala v nerovnovážnom počte, keď rozhodcovia rozdali dokopy 16 trestných minút, po 8 na oboch stranách, svoje presilovky však ani jeden tím využiť nedokázal.

Druhá tretina začala opäť vylúčením a obraz hry sa ani v tejto časti nezmenil. Opäť pribudlo vylúčení na oboch stranách, na strane hostí aj jeden trest do konca stretnutia, ale všetky presilovky zostali zasa nevyužité a gól nepadol ani z tlaku, ktorý si vypracovali domáci v polovici tretiny. Seničania boli o niečo aktívnejší, svedčí o tom aj počet striel 11:7, ale žiadna z nich si cestu do bránky nenašla.

V tretej tretine boli Seničania lepším tímom, hosťujúcim hráčom akoby už dochádzali sily. Napokon sa domácim podarilo streliť aj prvý gól zápasu, keď v presilovke v 56. minúte otvoril skóre René Jarolín, ktorý zo skrumáže pred bránkou dorazil Janíkovu strelu. Jarolín bol napokon aj jediným strelcom zápasu, keďže Bystričanom sa nepodarilo vyrovnať ani pri hre bez brankára. Ani domáci už žiadny gól nepridali, v bráne hostí stál skvele chytajúci Adam Nagy, ktorý až do konca zápasu držal nádeje svojho tímu a pochytal 28 senických striel. Na opačnej strane si čisté konto pripísal Marek Peksa, ktorý však až tak veľa práce nemal, ale zastavil všetkých 11 striel Bystričanov a tak Senica zdolala Považskú Bystricu futbalovým výsledkom 1:0.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Dnešný zápas nás nezastihol v dobrej streleckej forme. Súper bol skonsolidovaný v obrane, hral poctivo, dôrazne, dobre systémom a s podporou dobrého brankára. My sme sa s tým nevedeli vyrovnať, nedokázali sme premeniť ani najvyloženejšie šance. Troška sme sklamali v presilových hrách, na to sa musíme zamerať, aby sa nám to neopakovalo. Som spokojný, že sme vyhrali, pretože také víťazstvo o jeden gól je cennejšie, ako keby sme vyhrali o tri, štyri či päť gólov, ale môžem povedať, že sme sa dnes dobre vytrápili.

Ján Zlocha, HK 95 Považská Bystrica: Myslím si, že ľudia videli atraktívny hokej z obidvoch strán. Hralo sa hore-dole, vynikli brankári. My sme trošku vystužili mužstvo skúsenejšími hráčmi, takže aj mladším sa dobre hralo. Myslím si, že ľuďom sa musel hokej páčiť. Bolo tam pár chýb, ale nebolo to zo strany hráčov. Tí sa postarali o pekný priebeh zápasu.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota