Príliš krutá prehra pre domáci mladý tým. Domáci sa od začiatku nebojácne pustili do súpera. Ten postupne eliminoval miernu prevahu domácich a postupne hru vyrovnali.

HK Spišská Nová Ves – HC Dukla Senica 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Góly: 18. Findura (Vartovník, Ihnaťo), 59. Ihnaťo (Rojkovič) – 9. Mikolášek (Vaškovič, Jarolín), 26. Jarolín (Mikolášek, Vaškovič), 57. Mikolášek (Vaškovič, Jarolín), 60. Mikolášek (Jarolín, Vaškovič)
Počet divákov: 256

hc_dukla_senicaKomentár k zápasu / autor: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Príliš krutá prehra pre domáci mladý tým. Domáci sa od začiatku nebojácne pustili do súpera. Ten postupne eliminoval miernu prevahu domácich a postupne hru vyrovnali. Najväčšou prekážkou pre domácich útočníkov bol hosťujúci brankár Peksa a najväčšie nebezpečenstvo hrozilo od prvej formácie hostí Vaškovič – Jarolín – Mikolášek. Keď to celé zhrnieme, títo traja obrazne povedané porazili Spišiakov. Tri góly Mikolášek, jeden gól Jarolín, štyri prihrávky Vaškovič, tri prihrávky Jarolín a jedna prihrávka Mikolášek. Traja hráči teda zabezpečili dvanásť bodov do tabuľky produktivity a víťazstvo 4:2 na ľade súpera. Je pravdou, že domáci zahodili aj vyložené príležitosti, a preto je tá prehra pre nich krutá. Aj keď sa Spišiakom podarilo v prvej tretine gólom Finduru vyrovnať, hostia v rozháranej druhej tretine dokázali ísť znovu do vedenia. V tretej tretine zvýšil Mikolášek na 1:3. Domáci sa v závere zápasu odhodlali pri presilovke odvolať brankára a v 59. minúte znížili gólom Ihnaťa na 2:3. Hra bez brankára pokračovala ďalej, hostia sa zmocnili puku a Mikolášek pečatil skóre zápasu, čím dosiahol hetrik a puk si zobral na pamiatku.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Michal Teplica, HK Spišská Nová Ves: Doma sme mali ďalšieho ťažkého súpera, po Bardejove sme hrali so Senicou, ktorá je teraz v čele tabuľky. Pripravovali sme sa zodpovedne, chceli sme vyhrať tento zápas, či získať nejaké bodíky. V prvej tretine mal optickú prevahu súper, ktorý sa aj ujal vedenia. My sme však dokázali vyrovnať. V druhej tretine sme zase inkasovali po našej hrubej chybe. Mali sme veľa šancí, ale nedali sme bohužiaľ góly. V tretej tretine dal súper ďalší gól na 3:1, my sme síce v závere znížili na rozdiel jedného gólu, ale po odvolaní brankára sme inkasovali aj štvrtý gól. Musím pochváliť chlapcom, podali bojovný výkon, urobili drobné chyby, ale to je hokej, to sa stáva. Myslím, že spravodlivejšia by v dnešnom zápase bola remíza.

Andrej Rajčák, HC Dukla Senica: Chceli sme sa vyvarovať takého ťažkého zápasu, ako sme hrali v Prievidzi, kde sme sa ťahali stále o gól a výsledok bol nerozhodnutý prakticky až do poslednej minúty. Takýto zápas sa zopakoval aj v Spišskej Novej Vsi. Domáci hrali miestami aj lepšie ako my. Nám sa podarili splniť len niektoré zámery, ktoré sme si povedali pred zápasom a musím povedať, že Spišská Nová Ves nám bola naozaj veľmi vyrovnaný partner. Sme radi za tieto tri body a dúfam, že doma s Bardejovom predvedieme lepší výkon.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk


.

BM: Festival Záhrad