V šlágri 8. kola sa v Michalovciach hral hokej ako remeň, ktorý spĺňal možno aj extraligové kritéria. 

hokej-senica-dukla-michalovce

1. HOKEJOVÁ LIGA SR | 8. KOLO | SEZÓNA 2013/14
HK Dukla Michalovce – HC Dukla Senica 7:4 (1:1, 4:1, 2:2)
Góly: 7. Majerník (Hinďoš, Žemba), 21. Kmiť (Drotár, Žemba), 28. Hinďoš (Kobeľa, Majerník)), 35. Šechný (Kmiť), 39. Šeliga (Kobeľa, Hinďoš), 44. Šechný (Kubát), 57. Kubát (Drotár) – 2. Penák (Méry), 36. Gula (Surovka), 44. Šedivý (Méry, Vaškovič), 49. Klučiar (Kluka)
Počet divákov: 1250

Komentár k zápasu / autor: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Hneď v úvodných sekundách najskôr nepochodil domáci Drotár, pretože jeho strelu kryl brankár hostí Peksa. Skóre sa však menilo na druhej strane. Po chybe Maroša Žembu sa v 2. minúte puk dostal k Penákovi, ktorý otvoril skóre zápasu – 0:1. Hneď po presnom zásahu hostí mal vyrovnanie na hokejke kapitán Zemplínčanov Richard Šechný, s jeho strelou si však brankár hostí Marek Peksa opäť poradil. V siedmej minúte však bol prikrátky aj on, keď síce najskôr kryl strely Žembu či Hinďoša, no na zakončenie Majerníka už nestačil (1:1). Vzápätí pálil nebezpečne v presilovke Kubát a brankár hostí odolal aj v samostatnom úniku Majerníka. Na druhej strane sa domáci golman Němec zaskvel pri strele Vaškoviča spoza modrej čiary. Aj druhá tretina priniesla ofenzívny hokej. Jej smer udala už 47. sekunda, keď po úniku dvojica Martin Drotár – Jaroslav Kmiť, druhý menovaný poslal michalovskú Duklu do vedenia (2:1). V 28. minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Kľučiar. Ten si však na nej dlho neposedel, keďže už po 27. sekundách jeho trestu zrazil do siete hostí strelu Kobeľu Matej Hinďoš – 3:1. Michalovská Dukla bola naďalej pri chuti. Hosťujúci brankár sa musel obracať hlavne v 31. minúte, kedy nebezpečne pálil Zoltán Kubát. Výhodu presilovky mali v 34. minúte aj hostia, keď na trestnú lavicu putoval Slavomír Vorobel. Jeho vylúčenie mohol potrestať Vaškovič, Karel Němec však jeho strelu chytil efektným semaforom. O niekoľko sekúnd nato vypichol puk hosťom Jaroslav Kmiť, jeho strela síce v sieti neskončila, no dorážka Richarda Šechného už áno a po jeho góle vo vlastnom oslabení viedli Michalovčania už 4:1. Senica sa však nevzdávala a ešte stihla aj potrestať vylúčenie Vorobela. Presne päť sekúnd pred jeho návratom skóroval Guľa – 4:2. To však ešte nebolo v gólovo potentnej druhej tretine všetko. V jej predposlednej minúte zabojoval Hinďoš a po jeho aktivite sa strelou od modrej presadil Ján Šeliga – 5:2. Tretia tretina už aj vinou viacerých vylúčení taký dobrý hokej nepriniesla. Hostia sa chceli dostať do zápasu a v 44. minúte sa im po presilovkovom góle Šedivého podarilo znížiť na rozdiel dvoch gólov – 5:3. Vzápätí však unikol Zoltán Kubát a po jeho krásnej prihrávke už Richard Šechný doklepával do prázdnej brány – 6:3. Tento gól hostí definitívne zlomil. V 49. minúte síce ďalším presilovkovým gólom Kľučiara znížili na 6:4, no posledné slovo patrilo domácemu Zoltánovi Kubátovi, ktorý v presilovke o dvoch hráčov pečatil skóre zápasu na 7:4.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk

Marián Horváth, HK Dukla Michalovce: Do dnešného zápasu sme nastúpili nervózne a to vyústilo aj do inkasovaného gólu po našej chybe. Ešte v priebehu tejto tretiny sa nám podarilo vyrovnať. V druhej tretine sme to všetko ustáli, súper bol síce lepší, my sme však boli neskutočne efektívni. Dostali sme sa do vedenia a v tretej tretine to už bolo kto z koho. Góly padali na obidvoch stranách. V zápase padlo veľa gólov, diváci mohli byť spokojní. Máme tri body, tešíme sa z toho a ideme ďalej. Predstavil sa u nás kvalitný súper, bol to jeden z najkvalitnejších zápasov v tejto sezóne.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Mali sme dobrý začiatok, dali sme prvý gól a potom naši chlapci prestali hrať a dali súperovi víťazstvo ako darček k narodeninám. Tak ako sú hráči naučení brať prémie za vyhratý zápas, tak budú patrične „odmenení“ aj po tomto výkone, ktorý sme predviedli na druhom konci republiky.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk


.

BM: Kralici