V zápase 9. kola druhá Senica na svojom ľade hostila siedme Topoľčany. Oba tímy mali pred týmto stretnutím za sebou sériu dvoch prehier, favoritom v tomto zápase však boli domáci.

1. HOKEJOVÁ LIGA SR | 9. KOLO | SEZÓNA 2013/14
HC Dukla Senica – HC Topoľčany 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Góly: 27. Surovka (Sajdl, Klučiar), 33. Sajdl (Ivičič, Surovka), 52. Jarolín (Šedivý, Vaškovič) – 9. Mihalik (Klačanský, Košecký), 21. Káčer (Gráčik)
Počet divákov: 1020

hokej-senica-hk-dukla

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V zápase 9. kola druhá Senica na svojom ľade hostila siedme Topoľčany. Oba tímy mali pred týmto stretnutím za sebou sériu dvoch prehier, favoritom v tomto zápase však boli domáci. To sa napokon potvrdilo aj na ľade, hoci na začiatku prvej tretiny sa hral skôr opatrný hokej. Aj keď lepším tímom boli Seničania, do vedenia išli v 9. minúte hráči Topoľčian. Skóre otvoril hosťujúci Marek Mihálik, ktorého neustrážili domáci obrancovia a nikým nekrytý pohodlne zavesil z priestoru pred bránkou. Do prvej prestávky sa hralo ešte niekoľko presiloviek, ale ani jedna z nich využitá nebola, preto sa skóre už nemenilo.

Do druhej tretiny mali lepší vstup hostia, keď na rozdiel dvoch gólov zvýšili vo vlastnom oslabení. Po sérii niekoľkých striel z hokejok domácich hráčov sa k puku vo vlastnom obrannom pásme dostal Gráčik, ktorý kolmou prihrávkou poslal do úniku Libora Káčera a ten zoči-voči Peksovi nezaváhal a skóroval. Domáci však boli lepší aj v tejto časti hry a napokon sa im v 27. minúte podarilo streliť kontaktný gól. Po viacerých strelách sa zo skrumáže pred bránkou presadil Filip Surovka a znížil tak na rozdiel jedného gólu. Seničania však stále na súpera tlačili, dôkazom je aj pomer striel 27:7 v prospech domácich. Vyrovnávajúci gól nakoniec aj prišiel, a to v 33. Minúte z hokejky Jakuba Sajdla.

V tretej tretine padol len jediný gól, ktorý bol napokon aj víťazný. V 52. minúte bleskovo využil presilovku René Jarolín a Dukla prvýkrát v zápase viedla. Domáci si nielen počas tretiny, ale aj za celý zápas vypracovali množstvo šancí, svojho súpera prestrieľali 66:17, ale mali aj smolu v zakončení, preto už viac gólov nepridali. V dnešnom zápase však zaslúžene vyhrali a po dvoch prehrách si pripisujú do tabuľky ďalšie 3 body.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Súper sa na nás veľmi dobre pripravil, hral dobre takticky, prehusťoval stredné pásmo a veľmi jednoducho sa dostával z obrannej tretiny von jednoduchým vyhodením. Z toho pramenili aj naše chyby, kedy sme dvakrát prepadli a prehrávali sme 0:2. Potom sme zápas otočili. Myslím, že sme boli po celý zápas lepším tímom, mali sme obrovský tlak, len sme nedokázali dať gól. Svedčí o tom aj počet striel, kedy sme na bránu vystrelili 66 ráz a dali sme len tri góly. Hráčom ďakujem za predvedený bojovný výkon a som spokojný, že sme zvíťazili.

Marián Brúsil, HC Topoľčany: Do Senice sme pricestovali s obrannou taktikou, nakoľko sme mali proti kvalitnému súperovi hráčov len na tri päťky. Vyšiel nám úvod gólovo, v druhej tretine sme vyhrávali 2:0. Súper bol samozrejme lepší, lepšie korčuľoval, mal navrch, náš brankár Branislav Hippík podal dnes skutočne výnimočný výkon, keď čelil 66 strelám senických hokejistov. Po druhej tretine však bolo na ukazovateli stav 2:2. Zápas sa tak lámal v poslednej tretine, v ktorej sme už fyzicky nevládali. Súper hral viacero presilových hier a z jednej strelil desať minút pred koncom aj víťazný gól. Z nášho mužstva by som pochválil brankára, ale aj ostatných hráčov, ktorí podali, myslím si, dobrý taktický výkon a pri troške šťastia sme mohli uhrať aj bod.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk, Foto: Adriána Krutá


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota