V susedskom derby sa hral veľmi dobrý prvoligpový hokej. Útoky sa striedali na oboch stranách, hráči si vytvárali šance, ale prítomní diváci gól v prvej tretine nevideli.

hokej-hc-dukla-senica

HK Trnava – HC Dukla Senica 2:3sn (0:0, 1:2, 1:0)
Góly: 21. Hluch, 44. Schmidt (Jančovič) – 26. Vaškovič (Jarolín, Méry), 29. Surovka (Ivičič), rozhodujúci sam. nájazd Kluka
Počet divákov: 280

Komentár k zápasu / autor: HK Trnava
Útoky sa striedali na oboch stranách, hráči si vytvárali šance, ale prítomní diváci gól v prvej tretine nevideli.
Do druhej tretiny nastúpili lepšie domáci a hneď v úvode zaznamenal ich vedúci gól Hluch. Po góle prevzali iniciatívu hostia, ktorí si vypracovali niekoľko slubných šancí a jednu z nich premenil Vaškovič v 26. minúte, keď si položil na ľad Jančoviča aj brankára Hálu a do prazdnej brány vyrovnal. Hostia pokračovali v tlaku na domácu bránu a v 29. minúte využil presilovku Surovka na strelenie vedúceho gólu hostí. Do konca tretiny už žiadne družstvo gól nedalo aj napriek niekoľkým šanciam.

Do tretej tretiny lepšie vstúpili domáci a v 44. minúte ich úsilie bolo korunované úspechom, keď vyrovnávajúci gól streli Schmidt. Po tomto góle sa obe družstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stanu, ale obaja brankári boli proti, a tak stretnutie dospelo do predľženia.

predľžení mali viac šanci domáci hlavne pri vylúčení Jarolína, ale gól nepadol, a tak zápas dospel k samostatným nájazdom a rozhodujúci nájazd premenil hosťujúci Kukla. Hostia si odviezli z Trnavy dva body. Bolo to nadpriemerné prvoligové stretnutie, do ktorého rámca zapadli aj rozhodcovia svojim veľmi dobrým výkonom.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Matej Ševčík, HK Gladiators Trnava: Dnes to bol celkom vyrovnaný zápas, niekedy bol lepší súper, niekedy sme boli lepší my. Na začiatku tretej tretiny sme prehrávali, vytvorili sme si trochu tlak na súpera, ten spravil chybu a my sme po získaní puku dali vyrovnávajúci gól, ktorý nám pomohol k tomu, že sme získali dnes jeden bod. V tretej tretine sme trochu v úsilí poľavili, ale v predĺžení sme mali navrch. Mali sme presilovku. Boli sme však nakoniec menej šťastí v nájazdoch, ale pokiaľ by som mal zhodnotiť nielen zápas, ale aj odohratú štvrtinu, tak som spokojný a verím, že na to nadviažeme a v našej hre budeme pokračovať aj ďalej.

Andrej Rajčák, HC Dukla Senica: Dnes sa mi to dobre hovorí, pretože sme zápas vyhrali aj keď až na trestné strieľania. Dnes sme boli aj s kolegom skutočne veľmi spokojní s výkonom všetkých štyroch lajn. To môžeme naozaj vyzdvihnúť, pretože dnes nebol rozdiel medzi prvou a štvrtou päťkou, všetci si plnili svoje povinnosti a hrali sme dobre najmä v strednom pásme. Vychádzali nám aj protiútoku a niekedy sa do šancí dostala aj tretia i štvrtá lajna, ktoré hrali naozaj veľmi dobre. Myslím si, že až na nejaké minimálne malé chyby, ktoré samozrejme súper potrestal, môžeme byť so zápasom spokojní.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk


.
Toto je čítané

Na diaľnici D2 pri Kútoch platí dopravné obmedzenie

Od pondelka (22. 4.) 10.00 h bude v úseku medzi 4,9. a…

BM: Ustekana sobota