V zápase sa hráči reprezentačnej osemnástky predstavili na ľade Dukly Senica. Zápas začali oba tímy opatrne a domáci sa akoby prispôsobili hre osemnástky.

hokej-senica-hk-dukla

HC Dukla Senica – Slovensko U18 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Góly: 12. Penák (Surovka, Ivičič), 14. Vaškovič, 15. Šúrek (Daráš), 27. Ivičič (Méry), 31. Méry (Jarolín, Vaškovič), 59. Vaškovič (Jarolín) – 49. Paločko (Milý)
Počet divákov: 714

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V zápase sa hráči reprezentačnej osemnástky predstavili na ľade Dukly Senica. Zápas začali oba tímy opatrne a domáci sa akoby prispôsobili hre osemnástky. V 12. minúte však išli domáci do vedenia, keď spred bránky otvoril skóre Penák. Druhý gól domácich pridal v 14. minúte Vaškovič, ktorý peknou individuálnou akciou vymietol roh Slivkovej bránky. Minútu nato pridala Dukla aj tretí gól, keď do odkrytej bránky zakončil Šúrek a navýšil tak vedenie svojho tímu.

V druhej tretine boli domáci lepším tímom a pridali ďalšie dva góly. Najprv si v 27. minúte vo vlastnom oslabení nakorčuľoval pred bránku Ivičič a prekonal Slivku v bránke hostí. V 31. minúte rozhodcovia vylúčili do konca zápasu za napadnutie Vadoviča a Senica hrala 5 minút trvajúcu presilovku. V nej sa im podarilo aj skórovať, keď na rozdiel 5 gólov upravil Méry, ktorý zúžitkoval Jarolínovu strelu k ľavej žŕdke a strelou pod lapačku zvýšil na 5:0. Hoci presilovka domácich stále trvala, ďalší gól sa im už pridať nepodarilo a po druhej tretine teda platilo skóre 5:0 pre Seničanov.

V poslednej tretine videli diváci na štadióne v Senici po jednom góle na oboch stranách. Jediný gól hostí prišiel v ich oslabení, keď Milý vysunul do úniku Paločka, a ten znížil na 1:5, to bolo však zo strany hostí všetko. Päťgólové vedenie vrátil na stranu Seničanov v predposlednej minúte kapitán domácich Vaškovič, ktorý v presilovke pridal svoj druhý gól v zápase. Tretia tretina, a najmä jej druhá polovica sa však odohrala prevažne v nerovnovážnom stave, rozhodcovia udelili dokopy až 22 trestných minút len v tejto časti hry. Záver zápasu bol nervózny, ale domáci napokon zaslúžene zdolali reprezentačnú 18 po jednoznačnom výsledku 6:1.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Andrej Rajčák, HC Dukla Senica: Vedeli sme, že hráme proti súperovi, ktorý bude veľa korčuľovať, dohrávať osobné súboje, bude sa snažiť kaziť a znepríjemňovať nám našu hru a na to sme aj hráčov pripravili. Myslím si, že sme mali zápas od začiatku pevne v rukách až na nejaké určité pasáže, kedy sa dostali aj mladíci na koňa. Snažili sa ohrozovať našu bránu, ale v podstate my sme splnili všetko, čo sme si v zápase predsavzali. Myslím si, že body zaslúžene berieme my. Sme radi, že sme sa zdržali od nejakých bitiek alebo nejakých kontaktov, ktoré by neboli v rámci pravidiel. Sme radi, že tento zápas skončil pre nás s povinným víťazstvom a tak sme spokojní.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota