Milí Seničania, priatelia máte doma pekné veci, ktoré nepotrebujete? Môžete nimi potešiť druhých a zároveň si sami spraviť radosť.

zona-bez-penazi

Príďte darovať veci, ktoré nepotrebujete alebo ich jednoducho vymeňte za niečo, čo sa vám páči. Ak prestaneme riešiť peňažnú hodnotu a začneme si pomáhať tak, že jeden druhému urobíme láskavosť, môžeme spraviť svet krajším. Zóna bez peňazí je celoslovenská akcia, do ktorej sa zapája viac ako 50 miest a obcí, ktorej cieľom je pomôcť nielen sociálne slabším rodinám ale aj vašim kamarátom a známym.

Čo môžete darovať/vymeniť ? Knihy, oblečenie, CD/DVD, šperky, keramiku, hračky, nábytok, spotrebiče, športové potreby, doma vypestované plodiny a iné doplnky, vlastné výrobky, ručné práce, služby, vedomosti a myšlienky, čokoľvek čo môže iným poslúžiť.

Ako to celé prebehne ? Zóna bez peňazí sa uskutoční v sobotu 30.11. 2013 v Kultúrnom dome v Senici v čase od 13:00 – 18:00. Veci, ktoré chcete darovať alebo vymeniť jednoducho so sebou prinesiete a vystavíte ich na určenom mieste. Ak sa Vám bude niečo z ostatných vecí páčiť, jednoducho si to zoberiete. Pokiaľ si Vaša vec nenájde nového majiteľa, môžete si ju vziať domov alebo ju ďalej podarovať (uviesť komu).

V rámci zóny bez peňazí na Vás nebudú čakať iba pekné veci ale aj milí ľudia a príjemná atmosféra. Bude pre vás pripravený čajový stánok, workshopy, prednášky, vystúpenie kapely Chilli, Kubo Petráš (workshop hry na píšťalky spolu so svojím “remeslom života”) a pre tých najmenších detský kútik s maľovaním na tvár.

Organizátormi tohto projektu je ProjektŽivot.sk, čajovňa Pohoda Senica, OZ Element, Msks Senica, Mesto Senica a Luxor n. o.


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota