V predohrávanom zápase 15. kola hostila druhá Senica siedmu Prievidzu. Senica však v zápase „umrela na krásu“. 

hokej-dukla-senica-prievidza
HC Dukla Senica – MŠHK Prievidza 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Góly: 1. Kentoš (Daniška)
Počet divákov: 920

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V predohrávanom zápase 15. kola hostila druhá Senica siedmu Prievidzu. Už po 33 sekundách hry sa po chybe v domácej obrane dostal Daniška, jeho prihrávku doklepol do odkrytej bránky Kentoš a otvoril skóre zápasu. Šancu navýšiť svoje vedenie mali po vylúčeniach Reismullera a Šedivého, ale domci dobre bránili a presilovka zostala nevyužitá. Počas tretiny sa hostia dostali do niekoľkých príležitostí, ale zmätky pred bránkou riešili domáci obrancovia a brankár. Na konci tretiny si domáci hráči stihli ešte vypracovať tlak, ale žiadna zo striel si nenašla cestu do bránky.

V druhej tretine boli lepším tímom domáci hráči, ktorí počas tretiny svojho súpera nepustili do výraznejšej príležitosti a Prievidzu prestrieľali v pomere 24:8. Zo žiadnej z týchto striel ale gól nepadol, hoci domáci odohrali niekoľko presiloviek, v koncovke však mali aj dávku smoly a preto aj po druhej tretine svietilo na tabuli skóre 1:0 pre hostí.

V tretej tretine opäť gól nepadol, hoci príležitosti skórovať mali oba tímy, či už v presilovkách, alebo pri hre 5 na 5. Domáci si znova vytvorili tlak, ale ku koncu im už dochádzali sily a nepodarilo sa im skórovať ani po odvolaní brankára pri hre 6 na 4. Záverečnú power-play domácich mohli využiť hostia na zvýšenie svojho náskoku, ale to sa im do konca tretiny už nepodarilo, a tak si po futbalovom výsledku 1:0 odvážajú zo Senice všetky 3 body.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: My sme v dnešnom zápase „umreli na krásu“. Dostali sme gól v 33. sekunde, potom sme počas celých 59 minút zápasu neboli schopní dať gól. Neboli sme dôrazní v zakončení, strely smerovali brankárovi do brucha, do stredu brány, takže ani veľa roboty nemal, pretože sme ho triafali. Je to výsledok toho, že sme neboli dôrazní, ale nemôžem povedať, že by hráči nechceli hrať. Všetci bojovali do poslednej sekundy, ale jednoducho naša efektivita bola dnes úbohá. Nedali sme gól ani z presilovky, ani zo súvislého tlaku. Išlo nám len pokiaľ sme sa dostali do šance. Akonáhle bolo treba šancu premeniť, nešlo to. Zhoreli sme na krásu. Dúfam, že to bolo naposledy, že sme si to vybrali teraz a že nás to už nestretne. Mrzí ma to kvôli našim divákom.

Jindřich Novotný, MšHK Prievidza: Sme samozrejme veľmi radi, že máme body, s ktorými sme popravde vôbec nerátali. Senica je tím, ktorý bojuje o čelo tabuľky, to sa nestáva každý deň, že sa u nej vyhráva a najmä takým výsledkom, keď sme dali jediný gól v prvej minúte. Potom sme veľmi dobre bránili, pokúšali sme sa aj o brejky, ktoré nám ale vôbec nevychádzali. Som veľmi rád, že tím na čele s brankárom Belákom odolal drvivému tlaku domácich, ktorí nevedeli premeniť aj doslova nemožné šance. Musím zložiť poklonu celému tímu, takto sa bojuje o body a takto si to od nich predstavujem aj v ďalších zápasoch.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk | Foto: Adriána Krutá


.
Toto je čítané

Vo Veľkých Levároch vysadili štyridsať divých trniek

V piatok (12.4.) vysadili členovia Poľovníckeho združenia vo veľkolevárskom chotári v lokalite…

BM: Ustekana sobota