logo-enviropark-pomoraviaJe to paráda, lehnout si na záda a číst si… skúste si túto Zichovu pesničku zanôtiť ďalej…je to paráda sednout si na záda a nikto se neháda…To je ono.

Takto sa bavili seniori v najlepších rokoch. „Čert nám smutek zebrau“. Júlia si čarovná, nalej nám vína Malvína, Elena ty si život môj a ďalšie ženské mená zazneli v pesničkách, pri ktorých sa zabávali seniori z obcí, ktoré sú združené v Enviroparku Pomoravie. A „ mjeli sme šecko , co nám duša ráčiua“ – pagáče, vínečko, minerálku i varenú klobásu a kávičku. V utorok 5.novembra sa nás seniorov v kultúrnom dome v Jakubove zišla pekná kopa. Vypočuli sme si prednášku o „Zdravej výžive a správnom životnom štýle“ v podaní pána doktora Balogha. Síce tá klobása a racionálna výživa akosi k sebe nepasujú , ale pán doktor nám doporučil „šecko s míru“. A držali sme sa jeho rady. Hudobné duo Nikto zahralo prvé tóny. Parket sa pomaly zapĺňal tanečníkmi. Páni- elegáni si držali dámy pekne od tela. V tónoch valčíka a polky sa vlnilo mnoho párov . A tie figúry- pastva pre oči- predsa tak, ako sa ich naučili za dávnych čias. Chlapov bolo ako šafranu, baby nezaháľali – rozgrepčili sa dámske páry. Pesničky z Repete sa tancovali pekne v kruhu. Milý, prekvapujúci pohľad na parket. V kruhoch sa zvŕtali starostovia obcí. Dostali dobre zabrať, z parketu nemali úniku. Svaly a kĺby sme rozhýbali, zabudlo sa na starosti všedných dní a užívali si zábavy. Za oknom už vládol jesenný podvečer, ale v sále panovala veselá nálada.

Seniori sa veselo bavili, spomínali za zašlé časy, vymieňali si skúsenosti. Bavili sa tak ako „Záhoráci medzi sebú“ – po záhorácky pekne od srdca. „Mosíš to dotáhnút do konca,“ nalej si „možeš je čistý vzduch“ – stará „ namenovaua teho doneradi“. Mnohé ďalšie záhorácke reči sme si vyberali zo zaujímavej publikácie, ktorú nám ponúkali seniori zo Studienky – z Hasprunky. Zábava sa blížila ku koncu. Na parkete to už redlo, len tí skalní dokázali zatancovať rokec . Vyprevádzali nás tóny- sladké mámení, chytila sem na pasece motýlka- Vondráčkovej. Posledná tanečná otáčka , pár spoločných krokov v kruhu , ruka hore, zborový spev a odchod na autobus. Čo sme skonštatovali cestou domov? „Fajn akcia,“ dá sa čas aktívne prežiť v spoločnosti  medzi ľuďmi, nie len “čumjet do kisne“. Že nám unikli niektoré seriály, to nás vôbec netrápilo. Na záver jeden záhorácky. Tak pre dobrú náladu. Muž ríká žeňe: „Venku je krásne, dzi na vzduch . Umy auto a kúp mi pivo“. Veľké a srdečné ďakujeme posielame všetkým, ktorí toto príjemné posedenie pripravili pod vedením hlavnej manažérky projektu p.Caunerovej.

Členky Jednoty dôchodcov Slovenska / OH /


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota