Od prvého vhadzovania bolo jasné, že hrá prvý s druhým. Hralo sa s nasadením vo vysokom tempe. Príležitosti sa striedali z jednej strany na druhú.

 

HC 46 Bardejov – HC Dukla Senica 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
Góly: 10. Dancsák (Slovák, Polaček), 14. Vaško (Hričina, Ščurko), 29. Slimák (Slovák, Dancsák), 33. Slovák (Dancsák, Slimák), 44. Baláž (Belušár, Hopkovič), 47. Ščurko (Hričina), 48. Dancsák (Šimčák, Slovák) – 7. Šúrek (Klučiar, Gula)

Komentár k zápasu:
Od prvého vhadzovania bolo jasné, že hrá prvý s druhým. Hralo sa s nasadením vo vysokom tempe. Príležitosti sa striedali z jednej strany na druhú. Ako prví udreli v 7. minúte hostia. Domácich to nakoplo, snažili sa zakončovať z každej situácie. Na 1:1 vyrovnal na začiatku 10. minúty Dancsák a začínalo sa odznova. Bardejovčania sa snažili dostať do vedenia, a napokon sa im to podarilo v 14. minúte po góle Vaška, keď ten z medzikruhov vyslal nechytateľnú strelu. A tak sa do kabín po prvej tretine išlo za stavu 2:1 pre domácich.

V druhej tretine sa obraz hry nezmenil, hral sa krásny hokej z oboch strán, ale svoje šance využivali len domáci a v 29. minúte bolo na domácich tribúnach veselšie, a to vďaka Slimákovi. V čase 31:15 dostali domáci výhodu presilovej hry a dokonale ju využili, presadil sa Slovák. Do konca tretiny sa už nič doležité nestalo, a tak do tretej tretiny išli Bardejovčania s pohodlným náskokom 4:1.

V tretej tretine boli lepším mužstvom domáci, mali viac šancí, lepšie korčuľovali. V 44. minúte zvyšoval už na 5:1 Baláž a domáce tribúny boli vo vytŕžení a skandovali BARDEJOV – pýtali si ešte jeden a v 47. minúte sa to podarilo a konečne sa presadil tradičný strelec Ščurko. Debakel 7:1 zavŕšil svojim druhým gólom v stretnutí Dancsák, a to v 48. minúte. A tak Bardejovčania po vynikajúcom výkone doma v dôležitom zápase zvíťazili vysoko 7:1.

hokej-senica-dukla

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Ján Vodila, BEMACO HC 46 Bardejov: Bol to veľmi ťažký zápas. Senica prišla dôkladne pripravená a v prvých minútach to ukazovala aj na ľade. Bola plne koncentrovaná na zápas, bola silná v osobných súbojoch, jej hráči dôsledne forčekovali a len veľmi ťažko sme sa presadzovali v prvých minútach zápasu. Senica sa ujala vedenia 1:0. Potom sme začali viac korčuľovať a hra sa začala vyrovnávať. Dali sme ešte v prvej tretine aj dva dôležité góly. Zlom bol v druhej tretine, kedy sme dali súperovi viac gólov a odskočili sme v skóre. Prevzali sme iniciatívu jasne do svojich rúk. Sedem gólov je pre Senicu krutých, nezaslúžila si ich určite. Hrala dobre, ale taký je hokej. Šťastie sa dnes prikláňalo v zápase k nám a som rád, že sme tento ťažký zápas zvládli. Dostali sme sa znova na prvé miesto. Chlapcom gratulujem, podali veľmi dobrý a zodpovedný výkon.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Mali sme výborný začiatok, vyhrávali sme 1:0 a myslím si, že sme boli v prvej tretine lepším tímom. Spravili sme však dve hrubé individuálne chyby a Bardejov vyhral úvodnú časť 2:1, aj keď ako som povedal, boli sme lepší. Druhú tretinu sme začali byť veľmi nervózni, boli sme vylučovaní, hrali sme nedisciplinovane a Bardejov zvýšil svoje vedenie na 4:1. V poslednej tretine už existovalo na ľade len jedno mužstvo, Bardejov hral veľmi dobre. Zaslúžene vyhral a gratulujem mu k víťazstvu.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota