V posledných rokoch skončili svoju činnosť v basketbale viaceré družstva TJ Strojár.

malacky-basketbal-po-rokoch-oziva
Horný rad: Filip Bruncak, Tomas Kadluba, Patrik Rychtarcik, Jakub Klus, Samuel Bojanovsky,
Dole: David Brandejs, Martin Chamraz, Juraj Haberland, Matus Vrabcek, Matus Mlady, Matej Kurak.
Trénerka: Ludka Oreska, Asistent trénera : Oreský Pavol

Niektorí hráči z týchto ročníkov, ktorí v Malackách zostali, sa minulý rok zapojili do Projektu basketbalovej akadémie, ktorá fungovala a stále funguje na 7 školách v okrese Malacky, kde sú bývalí odchovanci trénermi a trénerkami.

Hráči ročníka 1992-1993 sa dali dokopy, pridali sa starší a družstvo už druhý rok hrá MBL, kde štartuje 16 tímov a hlavne veľa kvalitných, ktoré sú plne bývalých extraligových hráčov.

Hráči a hráčky sa rozpŕchli po vysokých školách po celom svete. Tí, ktorí zostali sa rozhodli “vrátiť” to, čo im tento šport za posledné roky dal. Neboli to len úspechy družstiev ročníka chlapcov 1992-3 a dievčat ročníka 1994-5, ale hlavne krásne spomienky, priateľstvá.

Niektorí hráči z týchto ročníkov, ktorí v Malackách zostali, sa minulý rok zapojili do Projektu basketbalovej akadémie, ktorá fungovala a stále funguje na 7 školách v okrese Malacky, kde sú bývalí odchovanci trénermi a trénerkami. Hráči ročníka 1992-1993 sa dali dokopy, pridali sa starší a družstvo už druhý rok hrá MBL, kde štartuje 16 tímov a hlavne veľa kvalitných, ktoré sú plne bývalých extraligových hráčov.

Z minuloročnej basketbalovej academie, ktorá bola v podstate prípravkou na prvom stupni ZŠ boli vybratí chlapci do družstva minižiakov ročník 2003-2004, ktoré tento rok háji farby TJ Strojar v celoslovenskej súťaži – v západnej oblasti. Do družstva boli vybratí chlapci z Malaciek, Stupavy, Levar, Rohoznika, Gajar a Jakubova.

Trénerkou sa stala mladá ambiciózna bývalá hráčka Ľudka Oreská, ktorá minulý rok absolvovala trénerské štúdium na C licenciu na FTVS UK Bratislava. Ľudka úspešne nadviazala na rodinnú tradíciu Oreských, jej dedo, otec, krstný, brat a ďalší úspešne reprezentovali Strojár a to nielen na palubovke.

Vo výbere ma 15 chlapcov, ktorí sa po zápasoch v Galante a v Leviciach prvýkrát predstavili na domácej palubovke a dvakrát hostili družstvo bratislavskej Karlovky. Po veľmi bojovnom výkone chlapci v obidvoch zápasoch zvíťazili i napriek tomu, že hrali len piaty a šiesty zápas v živote. Družstvo ukázalo, že o budúcnosť malackeho basketbalu sa nemusíme obávať a že nám tu vyrastajú opäť veľké talenty, ktoré budú reprezentovať nielen Malacky, ale určite i Slovenska, tak ako to dokázali ich starší predchodcovia.

Do Vianoc chlapci odohrajú ešte 6 zápasov, medzi sviatkami sa predstavia na veľkom medzinárodnom turnaji v Plzni, kde bude štartovať 18 družstiev z celej Európy (nemecké, poľské, francúzske a talianske družstva) a po novom roku odohrajú miniziaci Strojaru dva megaturnaje v Prahe a v nemeckom Berlíne.

Družstvo minižiakov hráva zápasy na ZŠ Štúrova , kde sa aj 16.11. uskutoční turnaj academie.

Výsledky:
Malacky – Karlovka 44:15
Malacky – Karlovka 32:10 

bo


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota