V roku 2013 Holíčsky atléti získali spolu 5 cenných kovov z Majstrovstiev SR v rôznych kategóriách a zúčastnili sa aj významných medzinárodných pretekov (mítingy na Slovensku, v Česku, Poľsku, Slovinsku).

V halovej sezóne si striebro v skoku vysokom v kategórii juniorov vybojoval Adam Votruba výkonom 188cm, v kategórii dorastencov Ondrej Marenčík získal striebro v behu na 400 metrov (52,95) a bronz na dvojnásobnej trati (800m-2:06,15). V rovnakej kategórii sa vicemajstrom Slovenska vo výške stal Roman Máchal (188cm). V prestížnej súťaži “Latka 5 miest” si celkové 4 miesto vybojoval Roman Máchal, Monika Zavilinská (štartujúca za Borský Mikuláš, ale trénujúca v Holíči) si vybojovala striebro a striebro získal aj Adam Votruba (195cm).

Pod holým nebom sa ako prvé uskutočnili Majstrovstva Slovenska dorastencov, kde v behu na 800 metrov Ondrej Marenčík zvíťazil časom 1:58,55, čím si vybojoval miestenku na Medzištátne trojstretnutie do Česka. V tvrdej konkurencii sa darilo aj Matúšovi Kollárovi, ktorý vybojoval pekné 5 miesto na najkratšej trati. Rovnaké umiestnenie zaznamenal aj Roman Máchal, ktorý vo vyrovnaných pretekov skočil do výšky 184cm. V náročnom programe si na M-SR vylepšil niekoľko osobných rekordov aj Samuel Gorta (guľa, disk 6 miesta a kladivo). Na juniorskom šampionáte sa tesne pod pódiom umiestnil Ondrej Marenčík v behu na 400 metrov. V skoku vysokom skončil na 5. mieste Roman Máchal a na 6. mieste Adam Votruba. Monika Zavilinská sa kategórii žiačok umiestnila vo výške na 2. mieste.

Atléti Holíča získali v tomto roku 20 medailí z majstrostiev Zs.oblasti(kraj TT,NR,TN). Za výborné výsledky v roku 2013bol Ondrej Marenčík ocenený VÚC Trnava.Tréner Rudolf Roučka bol za celoživotnú úspešnu prácu s mládežou ocenený ministrom školstva Dušanom Čaplovičom. O pokračovanie atletickej tradície v Holíči sa určite nemusíme obávať. Čoraz viac sa ukazujú mladé talenty, ktoré môžu nadviazať na úspechy svojich starších kolegov. Našim atlétom gratulujem k dosiahnutým úspechom a prajem veľa síl do prípravy na nasledujúcu sezónu. Treba poďakovať trénerom, našim sponzorom a rodičom našich mladých nádejí.

Simona Roučková


.

BM: Ustekana sobota