Okresný dopravný inšpektorát v Senici vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v sobotu nadránom (16.11. o 03.30) v Holíči.

nehoda-holic-6-osob-strom

Auto, v ktorom sa viezlo šesť ľudí vo veku od 15 do 26 rokov, skončilo v strome. Hondu Civic viedol 18 ročný vodič z Gbelov, ktorý pri prejazde ostrou pravotočivou zákrutou pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam. Nezvládol riadenie, prešiel do protismeru a napokon mimo cesty narazil do stromu. Pri nehode vodič auta utrpel ťažké zranenia, dvaja spolujazdci boli jednorazovo ošetrení. Ďalší utrpel ľahké zranenia a u dvoch doba liečby ešte nie je známa. Vodičovi bola na zistenie prítomnosti alkoholu odobratá krv a polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Presné príčiny dopravnej nehody polícia vyšetruje.

nehoda-holic-6-osob

Dopravná nehoda sa stala v noci, v tom čase nepršalo a nebola ani hmla. Vodič má viesť vozidlo tak, aby mal nad ním kontrolu. Ak aj je povolená rýchlosť 90km/h, pre mladého, neskúseného vodiča to môže byť na určitých úsekoch prirýchlo. Polícia apeluje najmä na mladých vodičov, aby nepreceňovali svoje schopnosti, pretože cesta z diskotéky sa razom môže zvrtnúť na tragédiu. V tomto prípade sa v aute ešte viezlo o jednu osobu navyše, traja zo spolujazdcov boli súrodenci.

Neraz sme svedkami toho, že náraz auta do stromu končí smrteľnými zraneniami alebo ťažkými zdravotnými následkami. Určite je veľmi ťažké vyrovnať sa so smrťou blízkych osôb, ale aj s vedomím, že niekomu som ublížil. Znie to možno príliš policajne, ale v tomto prípade bol pravdepodobne zákon viacnásobne porušený. Ak budeme dodržiavať pravidlá cestnej premávky, je väčšia šanca, že sa z ciest vrátime domov a vrátia sa aj naše osemnásťročné deti, ktoré práve dostali vodičské preukazy. Jazda autom dáva mladým slobodu, no zároveň aj obrovskú zodpovednosť, jednak za seba samého a tiež za všetkých ostatných účastníkov cestnej premávky.

Martina Kredatusová


.

BM: Ustekana sobota