Seničania boli prvé dve tretiny aktívnejší, vytvorili si pohodlný štvorgólový náskok.

hokej-senica-hk-dukla

Slovensko U18 – HC Dukla Senica 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
Góly: 39. Klenko (Vadovič, Garay), 50. Milý (Paločko, Maier) – 6. Klučiar (Šalka, Kalináč), 25. Surovka (Šedivý, Vaškovič), 33. Šalka (Kalináč, Klučiar), 37. Jarolín (Ivičič, Šedivý)
Počet divákov: 110

Komentár k zápasu / autor: Dominika Handzušová, Trnava
Hostia boli prvé dve tretiny aktívnejší, vytvorili si pohodlný štvorgólový náskok. Prvý gól strelil v 6. minúte nadvakrát zblízka Klučiar, druhý pridal v presilovke Surovka, o tretí sa opäť postaral “slovanistický” útok, zakončoval Šalka, štvrtý dal v presilovke dorážkou zblízka Jarolín. Slováci mali vyložených šancí na palici málo, šťastie stálo pri brankárovi Porubskom v 16. minúte, keď zakročil betónom na strelu krátko po vhadzovaní. V 39. minúte už znížili domáci Klenkom. V tretej tretine boli mladíci o čosi živší, zvýšili aktivitu a hra sa vyrovnala. V 50. minúte znížil krásnym nájazdom po blafáku do pravej strany Milý. Rovnaký hráč mal šancu na kontaktný gól v 55. minúte, keď dostal prihrávku po vhadzovaní na strelu do odkrytého priestoru, ale netrafil z prvej puk. Hostia si napokon svoje víťazstvo ustrážili.

Ohlasy trénerov / zdroj: hockeyslovakia.sk
Pavel Klečko, Dukla Senica: “Dali sme priestor hráčom, ktorí dostávajú menej šancí, máme aj nejakých zranených, som rád, že sme to zvládli. Prísnejšie kritériá z našej strany hra zniesla dve tretiny, tretia už bola vyrovnaná. Chceli sme vyhrať, vyhrali sme. Čo sa týka súpera, oproti prvým dvom zápasom to bol najlepší výkon, vidieť, že chlapci idú hore, prajeme im veľa šťastia, aby na Majstrovstvách uspeli.”

Anton Bartánus, SR 18: “Vedeli sme, že súper nie je v kompletnej zostave a práve preto sme očakávali, že z našej strany bude výkon iný. Senica je kvalitný tím, zrejme pod tým vplyvom tam bol rešpekt, čo sa prejavilo aj v hre. Myslíme si, že štyri góly sme dostať nemali, mali sme sa viac tlačiť do súpera a vytvárať si viac gólových šancí, ale súper svojou kvalitou nám to nedovoľoval. Keď už bolo o všetkom rozhodnuté za stavu 4:0 si chlapci trochu vstúpili do svedomia, nebolo im to jedno a podarilo sa nám korigovať výsledok. V našej hre sa opakujú stále tie isté chyby, my ako tréneri to vidíme tak, že opakovaním týchto situácií v tréningovom procese sa budeme snažiť tieto chyby odstrániť.”

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

Lakovanie a Pieskovanie