Nadácia Centra pre filantropiu v spolupráci s Juhomoravskou komunitnou nadáciou vyhlasuje otvorenú výzvu na predkladanie projektov do grantového programu “Bez hraníc”.

beneficny-golf-skalica

V auguste tohto roku sa konal v Skalici prvý ročník benefičného golfového turnaja Loptička pre dobrú vec. Turnaj svojou účasťou podporili známe osobnosti českého a slovenského verejného života, Marek Eben, Magda Vášáryová a Milan Lasica.
Podujatie sa stretlo s pozitívnou odozvou zo strany účastníkov a podarilo sa vyzbierať takmer 1 200 euro (30 800 Kč). Celá suma bude prerozdelená prostredníctvom grantového programu na projekty partnerstva na moravsko-slovenskom pomedzí, ktoré je pre tento región typické. Cieľom programu je podpora a rozvoj cezhraničných neziskových, kultúrnych a občianskych vzťahov a aktivít na území Břeclavska a Hodonínska na Morave, a okresov Skalica a Senica na Slovensku.

„ Vo svete je známe, že sa medzi golfistami nájde mnoho filantropov, teda darcov. Myslím, že náš nápad organizavať golfové benefície padol na úrodnú pôdu práve tu, na moravsko-slovenskom pomedzí. Teší ma, že se naša nadácia do toho pustila. “ povedal účastník podujatia, moravský sommeliér Libor Nazarčuk, ktorý je zároveň členom Správnej rady Juhomoravskej komunitnej nadácie.

Viac: Informácií o programe na www.jmkn.cz.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota