V zápase 29. kola sa v Senici odohral šláger kola, v ktorom domáca Dukla hostila lídra z Bardejova.

HC Dukla Senica – HC 46 Bardejov 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Góly: 23. Dancsák (Hričina, Hajnik), 47. Hajnik, 49. Hričina (Hajnik, Ščurko)
Počet divákov: 1075

hokej-dukla-senica

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V prvej tretine sa hral aktívny hokej na oboch stranách, obidva tímy si vypracovali niekoľko pekných príležitostí, ale skóre sa nemenilo po strelách Šúrka, Vaškoviča a Sajdla na strane domácich, na opačnej strane sa nepresadili Vaško, Krčula ani Dancsák. Rovnako si však oba celky dávali pozor na zbytočné chyby, ktoré by mohol súper potrestať a dostať sa tak do vedenia. V tejto časti hry hrali ako Senica, tak aj Bardejov veľmi disciplinovane, čiže šancu na gól v presilovke nedostal ani jeden tím. Aj preto bolo po prvej tretine skóre bezgólové, 0:0.

V druhej tretine padol jediný gól, a to na strane hostí, ktorí sa presadili v 23. minúte, keď sa potvrdilo staré známe „nedáš – dostaneš“. Seničania spálili niekoľko tutoviek, do útoku sa následne dostali hostia a po presnej Hričinovej prihrávke prestrelil Peksu v bránke domácich kapitán Dancsák. Senica dostala príležitosť vyrovnať skóre v presilovke po vylúčení Krčulu, a ku gólu boli aj veľmi blízko, keď už brankára hostí Andreanina prekonať dokázali, gólu však zabránila kovová konštrukcia bránky. V 35. minúte sa domáci z gólu síce tešili, keď Andreaninovi prepadol puk pomedzi betóny, rozhodca však tento g&oac ute;l neuznal. V druhej presilovke domáci opäť nastrelili žŕdku, ale gól sa im streliť nepodarilo, a tak po druhej tretine viedli hostia z Bardejova 1:0.

V tretej tretine si hráči Bardejova poistili svoje víťazstvo dvomi gólmi do senickej bránky, keď najprv v 47. minúte nahodená Hajnikova strela prepadla Peksovi za chrbát a hostia tak išli do dvojgólového vedenia. Hoci domáci sa ešte pokúšali urobiť niečo so zápasom, opäť doplatili na slabú streleckú efektivitu a nepremieňanie šancí. Prvým vylúčeným na strane domácich bol až v 48. minúte Janík a hostia dokázali už svoju prvú početnú výhodu využiť. Vaškovu strelu ešte Peksa betónom vyrazil, na Hričinovu dorážku však už nemal nárok a tak hostia viedli už trojgólovým rozdielom. Seničanom sa v tomto zápase nepodarilo streliť ani gól a tak Bardejov v zápase o prvé miesto porazil svojho prenasledovateľa 3:0.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: My sme dnes podali nevýrazný výkon bez pohybu, bez dôrazu. Súper nás prakticky do ničoho nepustil, bol celý zápas od nás lepší a zaslúžene vyhral. Gratulujem mu k víťazstvu.

Ján Vodila, HC 46 Bardejov: Dnes sme pricestovali do Senice s cieľom získať tu nejaké body a to sa nám aj podarilo. Hral prvý s druhým, hralo sa, dá sa povedať, o šesť bodov. Po prvej tretine, ktorá skončila 0:0, sme do druhej mali dobrý vstup. Podarilo sa nám ísť do vedenia a aj tento náš gól smeroval k tomu, kam sa bude zápas uberať. Aj keď to naoko nebola pekná tretina, tento gól nám psychicky pomohol. Myslím si, že v poslednej tretine sme jasne dominovali, trošku sme zredukovali zostavu zo štyroch útokov na tri a tam to už bolo vidieť. Kontrolovali sme hru, dobre sme korčuľovali, dali sme aj dva ďalšie góly. Sme radi, že sme tento zápas vyhrali, dokonca na nulu, takže sme spokojní.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk | Foto: Adriána Krutá


.

BM: Festival Záhrad