Senická Dukla zorganizovala prvý krát akciu, počas ktorej diváci svojimi plyšovými hračkami pomohli deťom, ktoré to potrebujú.

senica_plysaky-dukla-hokej

„Celý nápad vznikol na podnet pár divákov, ale aj toho, že túto akciu dlhodobo poznám z Kanady. Pôvodne som si myslel, že plyšákov sú detské domovy a škôlky presýtené, ale bolo mi povedané, že toho nikdy nie je dosť. Práve preto sme na základe kampane vyzvali divákov, aby si na posledný zápas pred Vianocami priniesli plyšové hračky a po prvom domácom góle ich hodili na ľad,“ vyjadril sa športový manažér Pavol Krutý.

„Akcia sa stretla s veľkým záujmom a na štadióne sme mali najviac divákov za celú sezónu, takmer 1700. Dohromady sme hračkami z ľadovej plochy naplnili plných 25 obrovských 120-litrových vriec. Po novom roku ich zanesieme do DSS ROHOV, DS Svetluška a dvanástich materských škôlok.“

HK Dukla Michalovce – HC Dukla Senica 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Góly: 8. Žemba (Palovčík, Cmorej), 16. Banovský (Šechný), 16. Šechný (Kmiť), 24. Drotár (Šechný, Kmiť), 55. Drotár (Kmiť, Šechný) – 9. Vaškovič (Ivičič, Surovka), 38. Gula (Ivičič, Mikolášek), 55. Sajdl (Petráš, Šúrek)
Počet divákov: 700

Komentár k zápasu / autor: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Súboj dvoch Dukiel priniesol konečne hokej, nad ktorým poskočilo srdce každého fanúšika. Obidva tímy totiž podali výborné výkony a preto sa hralo úrovňou extraligové stretnutie. Lepšie ho začali domáci. Tí síce v 8. minúte najskôr nevyužili desať sekundovú presilovku o dvoch hráčov, no po návrate senického Reissmullera pálil v hre piatich proti štyrom od modrej Miloš Palovčík a jeho strelu dorazil za chrbát bezmocného Mareka Peksu Maroš Žemba – 1:0. O minútu neskôr zahrávali presilovku aj hostia. Využili ju naoaj bleskurýchle, keď sa už po deviatich sekundách presadil Vaškovič – 1:1. Aj v druhej desaťminútovke prvej časti sa hral výborný hokej a diváci boli neustále v strehu. Najskôr sa zaskvel brankár Zemplínčanov Tomáš Petro, ktorý v gólovej príležitosti vychytal Reného Jarolína. Na druhej strane zase Majerník vyprášil betóny hosťujúceho golmana Peksu, ktorý si následne poradil aj s tutovkou Palovčíka. V 15. minúte však už kapituloval. Banovský sa presadil medzi dvoma hráčmi a strelou pod hornú žŕdku poslal michalovskú Duklu do vedenia – 2:1. Tá už o päťdesiattri sekúnd neskôr viedla dvojgólovým vedením, keď Šechný nedal šancu Peksovy a ten sa po jeho presnom zásahu porúčal z brány, kde ho nahradil Tomáš Porubský – 3:1.

Ani ten však neostal dlho s čistým štítom. V úvode druhej tretiny najskôr po strele Salajku zvonila žŕdka na domácej bráne, potom v stopercentnej šanci ešte Porubský vychytal Banovského, no po Šechného krásnej prihrávke v 24. minúte už nemal nárok na Drotárovú dorážku – 4:1. Horná žŕdka michalovskej brány zvonila aj v 33. minúte aj po zakončení Reissmullera. V 38. minúte však už v hre štyroch proti štyrom presne trafil od modrej Gula – 4:2.

Aj tretia tretina priniesla výborný hokej. V jej úvode došlo opäť k výmene v senickej bráne, keď zraneného Porubského opäť nahradil Peksa. Obe mužstvá sa následne viackrát dostali do šancí, no úspešní boli strelci iba po raz na oboch stranách. Najskôr v 54. minúte Drotár zužitkoval spoluprácu prvého útoku na svoj druhý gól v zápase, no už o trinásť sekúnd neskôr korigoval vedenie michalovskej Dukly Sajdl – 5:3. Do konca zápasu ešte zaujal osobný trest pre tréner hostí Pavla Klečka, ktorého hlavný rozhodca za protesty vykázal z lavičky.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Ladislav Spišiak, HK Dukla Michalovce: Čakal nás dnes ťažký súper a sme radi, že sa nám podarilo Senicu poraziť. Vyšla nám dokonale prvá tretina, v ktorej sme boli lepší a táto tretina vlastne aj rozhodla o výsledku zápasu. Potom to už bolo v druhej aj tretej tretine vyrovnané z obidvoch strán. Obidve mužstvá sa zamerali viac na bránenie, šancí bolo na obidvoch stranách menej. Opakujem, sme radi, že sme získali všetky tri body.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Odohrali sme dnes vyrovnané stretnutie s Michalovcami. Troška nám utiekla prvá tretina, čo sa ukázalo pre vývoj zápasu ako rozhodujúce. Inkasovali sme v nej dva lacné góly. Myslím si, že sme nehrali zle, mali sme však aj trochu smoly, keď sme trafili štyri tyčky. Pokiaľ by sme boli trafili aspoň dvakrát do brány, som presvedčený , že by sme si minimálne bodík z Michaloviec odviezli. Dúfam, že sa už táto séria nepremenených šancí a smoly, ktorá nás stále sprevádza, skončí. Musíme sa sústrediť na posledný zápas doma s Topoľčanmi, ktorý nebude jednoduchý. Oddýchneme si, potrénujeme a pripravíme sa na začiatok nového roka.

HC Dukla Senica – HC Topľčany 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 20. Vaškovič (Jarolín, Ivičič), 33. Méry (Vaškovič, Jarolín), 53. Jarolín (Ivičič, Gula) – 36. Mihálik J. (Drahovský, Kutňanský)
Počet divákov: 1680

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V zápase 31. kola domáca Dukla Senica hostila súpera z Topoľčian. Oba tímy mali za sebou sériu dvoch prehier a tak v dnešnom zápase chceli podať čo najlepší výkon a vrátiť sa na víťaznú vlnu.

Prvú tretinu začali lepšie hosťujúci hráči, ktorí mali častejšie puk na svojich hokejkách. Zakrátko však iniciatívu prebrali domáci hráči, ktorí získali hernú aj streleckú prevahu nad svojím súperom, keď pomer striel v tejto časti hry bol 14:5. Z množstva šancí sa Seničanom však podarilo streliť iba jeden gól, a aj ten prišiel až na konci tretiny. Pred bránkou sa do dobrej pozície dostal Jarolín, ten sa však neulakomil na strelu a prihral lepšie postavenému Ľubomírovi Vaškovičovi, ktorý si počkal na vhodný moment a prestrelil brankára hostí. Domáci po prvej tretine teda viedli 1:0.

V druhej tretine padlo po jednom góle na oboch stranách, hoci lepším tímom boli aj v tejto časti hry domáci, ktorí znova prestrieľali svojho súpera, tentoraz v pomere 22:12. Do dvojgólového vedenia sa dostali Seničania v 33. minúte, keď si Vaškovič obkorčuľoval hosťujúcich obrancov a vystrelil na brankára. Jeho strelu však brankár Zima ešte vyrazil, do bránky ale pohotovo doklepol puk Tomáš Méry a upravil na 2:0. Topoľčanom sa však podarilo do konca tretiny streliť ešte kontaktný gól, a to v 36. minúte, keď domáci obrancovia nedokázali ustrážiť Jozefa Mihálika a ten znížil na 1:2 z pohľadu hostí.

Tretiu tretinu začali oba tímy aktívne, hostia zrejme cítili šancu na bodový zisk, domáci boli však proti. V tejto tretine mali takisto výraznú streleckú prevahu, svojho súpera prestrieľali v pomere 16:5 a v zápase celkovo 52:22, dokázali však streliť len tri góly, po jednom v každej časti hry. Prvé vylúčenie zápasu prišlo až v 50. minúte, keď na trestnú lavicu odišiel Kolník, domáci však túto presilovku nevyužili. Gól sa im podarilo dať až po skončení presilovky, keď Zima najprv vyrazil Ivičičovu strelu k ľavej žŕdke, tam však stál nikým nepokrytý René Jarolín a pohodlne zavesil. Domáci teda v tomto zápase zaslúžene zvíťazili 3:1 a ukončili tak dvojzápasovú sériu prehier.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Dnes prišli Topoľčany s veľmi dobrým tímom, hrali zo zabezpečenej obrany a čakali na brejky. S tým sme rátali a všetko sme tomu v našej taktike podriadili. Prvých desať minút z našej strany však bolo ustráchaných, ale potom sme sa dostali do hry. Vytvorili sme si enormný tlak, mali sme myslím, počas celého zápasu viditeľnú prevahu s množstvom príležitostí. Výborný výkon podal brankár hostí. Som rád, že sme posledný tohtoročný zápas na domácej pôde a pred domácim publikom vyhrali. Všetkým, ktorí pracujú okolo hokeja, hráčom i všetkým kolegom trénerom v prvej lige prajem všetko dobré a spokojné a šťastné Vianoce.

Djulnear Saliji, HC Topoľčany: Dnes sme do desiatej minúty prvej tretiny ako tak držali krok s domácimi, ale potom nás Senica jednoznačne prevýšila vo všetkých herných činnostiach. Nám výborne zachytal brankár Zima.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk | Foto: Adriána Krutá


.

BM: Ustekana sobota