TvRegion-logoInternetová regionálna televízia TV REGION, ktorá je spolufinancovaná z projektu Európskej únie, avizuje už dlhšiu dobu, že chce z internetu zamieriť do domácností na celom Záhorí.

Zdá sa, že sa plány stanú čoskoro realitou. Vysielať chce prostredníctvom kábloviek a digitálneho terestriálneho vysielania. „O licenciu sme ešte nepožiadali, no môžeme prezradiť, že všetko chystáme tak, aby sme začali vysielať presne 1.9.2014,“ informuje v podobnom dátume 9.1.2014 TV REGION prostredníctvom tlačovej správy.

tv-region-reportaz-dominika-piovarciova-zdroj-facebook

Hoci chce ísť televízia do vzduchu i do káblu, naďalej chce byť silná na internete. „Sme presvedčení, že webové televízie sú budúcnosťou. Máme rozpracované viaceré technologické novinky, ktoré chceme postupne zapracovať. Spomeniem napríklad vlastné streamové vysielanie či vysielanie do mobilných zariadení,“ hovorí riaditeľ televízie Martin Lidaj. Programovú štruktúru televízie by mala zabezpečovať takmer výlučne vlastná tvorba. Spravodajské relácie budú doplnené o publicistiku či vlastné relácie. Hlavným ťahákom by mali byť ucelené Televízne noviny zo Záhoria. „Začneme s týždennou frekvenciou. Pôjde o klasický model televíznych novín, ako ich poznáme z celoplošných televízií. Redaktorské príspevky budú predeľovať moderátorské vstupy z vlastného štúdia. Plánujeme i každodenné Aktuality z regiónu, ktoré by mali spĺňať model akýchsi krátkych správ,“ ozrejmuje šéfredaktor TV REGION Milan Ondruš.

Od júla chce televízia vysielať skúšobne, v septembri naostro. „Chceme vytvoriť kvalitnú záhorácku televíziu s celoregionálnym pokrytím. O našom zámere sme diskutovali s viacerými zástupcami samospráv a sme radi, že naša myšlienka sa im páčila. Obsah i rozsah vysielania je finančne náročná záležitosť. Nechceme preceniť naše sily. Začneme preto s určitým štandardom, ktorý budeme postupne rozširovať,“ informuje Lidaj.

tv-region-reportaz

Televízia zatiaľ neprezradila ani názov, pod ktorým bude vysielať. „Programová služba zhodná s názvom našej televízie už existuje. V hre je preto niekoľko variantov. Možno ale budeme musieť vysielať pod novou značkou. Máme vymyslených niekoľko alternatív,“ prezrádza riaditeľ progresívnej televízie.
Regionálna televízia by sa chcela naďalej držať svojho hesla „o ľuďoch pre ľudí“.

Na samotnom vysielaní by sa mali sčasti podieľať samotní ľudia. „Máme vymyslených niekoľko formátov, ako zapojiť bežných ľudí do vysielania. Záhoráci sa tak majú rozhodne na čo tešiť,“ hovorí šéfredaktor Milan Ondruš.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota