V nedeľu (19.1.) bude Kunovská priehrada pri Senici plná plavcov. Polar fox Senica organizuje stretnutie plavcov, ktorí majú radi otužovanie.

otuzilci-zimne-plavanie-polar-fox-senica-ladove-medvede

Plavci sa môžu prihlásiť do piatka (17.1.) na polarfoxsenica@gmail.com. Prezentácia plavcov bude v nedeľu (19.1.) na Chate nad plážou od 13.00 do 13:30, 13:50 príhovor, 14:00 vstup do vody. Vjazd a parkovanie do rekreačnej oblasti je počas trvania akcie povolené. Štartovné 2,-€.

Predpoveď počasia Senica (19.1.)
Oblačno, cez deň až zamračené. Denná teplota +3 až +6.

Otužovať sa môže každý – batoľa, dieťa, dospelý, zrelý človek, ba aj taký, ktorý je už opradený šedinami. Začať s otužovaním nie je nikdy neskoro.
Známy odborník Jon Halick tvrdí: „Geriatrická prevencia sa začína už pri narodení, jej aktívne pôsobenie však môžete umocniť v akomkoľvek veku. Nezáleží na tom, že prestanete fajčiť, začnete v dvadsiatichpiatich či sedemdesiatichpiatich pestovať džoging, rozhodujúce je, že nájdete v sebe vôľu a odvahu urobiť niečo pre svoje zdravie.“

Ako sa začať otužovať, ako nemľandravieť, ako sa stať otužileckým majstrom?
Ako pri každej inej činnosti, do otužovania sa pustíme od Adama. Cvičíme, beháme, športujeme vo voľnej prírode, plávame počas celého leta, neskôr aj na jeseň. Sprchujeme sa vo vlažnej, neskôr v studenej vode, telesnú očistu uskutočňujeme sedavým kúpeľom, nikdy nie vo vode, ktorá má vyše 37 °C. Na záver sa vždy umyjeme vlažnou až studenou vodou a potom sa utrieme.
Otužilec spí v lete i zime pod ľahkou prikrývkou a chodí spať vždy v rovnakom čase. Usiluje sa udržiavať pravidelný biorytmus. Pri pobyte v uzavretej miestnosti sa odporúča často vetrať a spať pri otvorenom okne až do neskorej jesene. Viac na Zimneplavanie.sk.


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota