Mesto Malacky nevyužilo možnosť získať 5 000 €, ktorú jej v rámci dotácií vyčlenil Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity. Informoval Čas.sk.

romovia-malacky-cas-skFoto: Čas.sk

“MsÚ Malacky odmietli dotáciu na riešenie situácie Rómov z Malaciek a nekompromisne sa postavili proti presťahovaniu Rómov z nášho susedstva. Mesto trvá na tom, aby peklo a porušovanie zákonov pokračovalo naďalej!” povedal pre Záhorí.sk Oskar Dobrovodský.

Ministerstvo vnútra SR, Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, schválil pre mesto dotáciu vo výške 5000 eur na projektovú dokumentáciu na výstavbu nízkonákladových bytových jednotiek pre sociálne vylúčené skupiny obyvateľstva na Družstevnej ulici. „Mesto napriek výzvam nepredložilo kompletný projekt aj s vyžadovanými prílohami. Na konci roka 2013 nám oznámilo, že sa o dotáciu nebude uchádzať, požadované prílohy nepredložilo a z toho dôvodu mu neboli financie poskytnuté,“ sprostredkovala pre Čas.sk odpoveď úradu Michaela Paulenová z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra.

„Žiadosť je stále otvorená a v riešení,“ tvrdí pre Čas.sk hovorkyňa Malaciek Michaela Janotová.

Rómovia by sa odsťahovali radi. „Ihneď by sme sa odsťahovali, aby bol v Malackách pokoj,“ povedal pre Čas.sk Roman Galba, ktorý žije v jednej unimobunke so ženou a 10 deťmi.

Zdroj: Čas.sk, vs


.

BM: Ustekana sobota