Zostrih zápasu v článku! Hokejisti klubu HK 36 Skalica si v piatok večer v 49. kole slovenskej Tipsport extraligy poistili šieste miesto v ligovej tabuľke po tom, čo vyhrali nad ŠHK 37 Piešťany s výsledkom 3:1.

Hokej naživo videlo na štadióne v Skalici 1083 divákov, ktorí oslavovali úspech svojho mužstva. To dokázalo zápas otočiť vo svoj prospech aj napriek tomu, že až do 24. minúty prehrávali 0:1.

O jediný gól hostí z Piešťan sa postaral v jedenástej minúte Hamrák, ktorý prekonal brankára Lipovského a poslal tak svoj tím do vedenia. Skaličania po prvej prestávke pritlačili a Preisinger v 24. minúte na radosť domácich vyrovnal.

Zápas bol aj naďalej veľmi vyrovnaný, k zlomu došlo až v záverečných minútach hry. Hrdinom Skalice sa stal David Stieler, ktorý do klubu prišiel v auguste 2012 z českého Kladna. Ten v 59. minúte prekvapil gólmana Šúreka a Skalica po prvýkrát v zápase viedla, pričom ten istý hráč v poslednej minúte riadneho hracieho času uzavrel skóre na konečných 3:1 pre domácich.

hokej-skalica-piestany-Melicharek__Kropac__Lipovsky

Tréner Skalice Andrej Výboh po zápase povedal: “Pokiaľ ide o hodnotenie hry, podali sme, samozrejme, disciplinovaný výkon. V prvej tretine sme si utvorili tlak aj gólové príležitosti, ale troška nám viazla koncovka.

Extraliga tak bola svedkom už dvadsiatej výhry Skaličanov, ktorí si vďaka bodovému zisku poistili šieste miesto v ligovej tabuľke. Výbohov tím stráca na piaty Poprad ešte šesť bodov.

Juraj Mička


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota