Zostrih zápasu v článku! Utorkový výlet Skalice do Zvolena sa pre tím zo Záhoria niesol v znamení víťazstva. Šiesty tím tabuľky (Skalica) si poradil so siedmym Zvolenom v pomere 6:3 a upevnil si tak svoj náskok. Náskok Zvolenu nad ôsmym Trenčínom sa na druhej strane znížil na skromné štyri body.

Skalica dala na vedomie svoju dominanciu hneď od začiatku prvej tretiny. Stielerovi stačili na otvorenie skóre iba tri minúty a o ďalších šesť zdvíhal ruky nad hlavu aj po druhýkrát. Záhoráci teda po deviatich minútach viedli 2:0. Úradujúci majster sa nie a nie gólovo presadiť a výraznejšie mu nepomohol ani oddychový čas. Práve naopak, Skalica po krátkej prestávke nabrala na obrátkach a Jankovič strelil v 14. minúte tretí gól. Zvolen sa zakrátko konečne spamätal a tri minúty pred odchodom do šatní domácim divákom sledujúcim hokej naživo zdvihol náladu gólom Hertl. Stav zápasu bol po prvej tretine 3:1 pre Skalicu.

hokej-hk36-skalica-zvolen_radost_po_gole

Zvolen dúfajúci napraviť situáciu v druhej tretine narazil na neľahkú úlohu a Skalica aj naďalej pokračovala v diktovaní tempa. Aj keď gólov padlo o niečo menej ako v prvej tretine, stále bolo na čo pozerať. Stieler takmer prekvapil v 23. minúte pri sólo nájazde na súperovu bránku, avšak jeho pokus neskončil úspešne. Hetrik sa mu podarilo dovŕšiť až o štyri minúty neskôr, kedy po odrazenej strele úspešne usmernil puk za brankárov chrbát.

Ani ďalšie dve úspešné strely Zvolena v tretej tretine nedokázali odvrátiť výhru Skalice, ktorá si svoje víťazstvo ešte v 52. minúte potvrdila gólom Tršku. Záverečný stav stretnutia bol napokon 6:3 v prospech Skalice.

Extraliga si pre Záhorákov pripravila ďalšie stretnutie týždňa už tento piatok – proti piatemu Popradu. Dokáže Skalica predĺžiť svoju víťaznú šnúru na päť zápasov v rade?

Juraj Mička


.
Toto je čítané

Čo prináša 16. číslo Záhoráka

16. číslo najčítanejšieho regionálneho týždenníka opäť prináša udalosti zo Záhoria, ktoré stoja…

BM: Ustekana sobota