Malacky budú cez víkend opäť hostiť prestížny medzinárodný turnaj detí v stolnom tenise. Štartovať bude 140 detí z desiatich krajín Európy.

stolny_tenis

Malacky hostia jednu z najväčších športových udalostí roka. Od piatka 14. marca do nedele 16. marca sa v Športovej hale Malina koná veľký medzinárodný turnaj v stolnom tenise v kategórii najmladších a mladších žiakov a žiačok. Prihlásených je až 10 krajín z Európy (SR, Maďarsko, Poľsko, Nemecko, Litva, Rumunsko, Španielsko, Grécko, Veľká Británia, Srbsko).

Svoje sily sme zmerajú deti narodené v rokoch 2001 – 2003 a mladšie. Pre túto vekovú kategóriu sa koná len 5 takýchto turnajov v Európe, jeden z nich práve v Malackách. Podujatie organizujú Slovenský stolnotenisový zväz a Mestský stolnotenisový klub Malacky. Súťaž je otvorená pre všetky národné asociácie, regionálne delegácie a kluby.

Slovensko budú reprezentovať talenty od Malaciek až po Košice, za Malacky nastúpi osem hráčok a hráčov. Stolný tenis má v Malackách dlhú a úspešnú históriu a práve tieto deti sú nádejou, že bude rovnako úspešne pokračovať.

Ide už o 4. ročník tohto podujatia v Malackách. V piatok sú na programe tímové zápasy, ktoré vyvrcholia v sobotu. V ten istý deň sa začne kvalifikácia individuálnych súťaží. V nedeľu čaká hráčov a divákov finále individuálnych súťaží. Hrať sa bude na 14 stoloch a každý deň bude rozhodovať až 24 rozhodcov. Súťažiť sa bude aj o najkrajší bod turnaja. Okrem športového zápolenia je na programe aj niekoľko zaujímavostí. Chlapci si spomedzi hráčok zvolia stolnotenisovú miss a na záver čaká na mladé talenty odmena – päť kilogramová torta.
Srdečne Vás na toto milé podujatie pozývam. Príďte povzbudiť naše mladé nádeje.

Michaela Janotová


.
Toto je čítané

Oslobodenie spod fašizmu na Záhorí: Spomienky, ktoré už takmer vybledli

Je tomu už 79 rokov, čo boli mestá a obce na Záhorí…

BM: Ustekana sobota