Spájame šikovných ľudí a dobrovoľníkov – také je motto malackých občianskych združení Trvalka, M.L.O.K, Ľudia pre Malacky, UV a neziskovej organizácie Vstúpte, ktorí v sobotu 21. júna, v Deň letného slnovratu, organizujú v centre mesta na Kláštornom námestí podujatie Malacká šošovica. Program je plánovaný v čase od 9.00 do 15.00 h.

Malacka-sosovica-1

Ručná výroba na výslní
Originálne ručne robené Vecičky s Dušou, hodvábne šatky, textilné výrobky, háčkované a paličkované dekorácie, šperky, drevorezbárske aj kováčske práce, voňavé malokarpatské mydlá, vegánske špeciality, malacké pivo, zdravé dobroty, domáce koláče, ochutnávky originálnych receptov, kvalitná káva – to je len malý výpočet toho, čo nájdete asi v tridsiatich stánkov, ktoré budú lemovať chodníky na Kláštornom námestí. Okrem predajných stanovísk môžete navštíviť aj prezentačné stánky občianskych združení a neziskoviek, ktoré podujatie spoluorganizujú.

Malacka-sosovica-3

Jam session Made in Malacky
Počas Malackej šošovice budú pre deti pripravené rôzne druhy tvorivých dielní, maľovanie na tvár, lukostreľba a iné. Zaujímavosťou bude mobilná masáž, možnosť porozprávať sa na tému zdravej výživy, zdravého životného štýlu. Podujatie podporia aj malackí hudobníci hudobnou improvizáciou (jam session), predtým však o 13.30 h vystúpi formácia InTheArt. Príďte si zacvičiť aj jogu (o 9.00 h). Na Kláštornom námestí budete môcť diskutovať o histórii mesta s malackým kronikárom Martinom Macejkom. Navštíviť tiež môžete kvadrum františkánskeho kláštora, ktorý pred rokmi prešiel významnou revitalizáciou.
To je len výber z toho, čo pre vás pripravil tím organizátorov, tak príďte spoločne osláviť príchod leta. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie odkladá.

Malacka-sosovica-2

Aktuálne informácie: Facebook stránka Malacká šošovica

malacka-sosovica-plagat-2014

Lucia Vidanová


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota