Sedemnásťročná Adriana Malíková z Gbelov sa v sobotu (14.6.) večer stala Československou Miss Roma 2014. Porotu uchvátila najmä temperamentným čardášom, ktorý bol jednou z hlavných súťažných disciplín.

ceskoslovenska-miss-roma-gbelanka-adriana-malikova Zľava Frederika Gažiová, Adriana Malíková a Nina Danihelová. Foto: Václav Šálek, ČTK

O titul sa tento rok uchádzalo viac ako sto slečien. Záverečného finále sa zučastnilo 12 finalistiek (šesť zo Slovenska a šesť z Čiech).

Na druhom mieste skončila sedemnásťročná Frederika Gažiová z Spišskej Teplice, a na treťom Nina Danihelová z Malých Levárov. Boj o korunku rómskej miss sledovalo v hodonínskom kulturnom dome niekolko stovák divákov.

Finálový večer mal tradičný program: promenáda v plavkách, spoločenských a svadobných šatoch. Vrcholom programu bol energický tanec čardáš. Cielom súťaže je udržanie tradície a má pomôcť dievčatám, aby získali väčšie sebavedomie. Pred slávnostným večerom mali súťažiace týždňové sústredenie v Radějově na Hodonínsku. Zdokonalovali si nielen komunikačné schopnosti, ale aj tanec.

ceskoslovenska-miss-roma-gbelanka-adriana-malikova-2Adriana Malíková (úplne vľavo). Foto: Václav Šálek, ČTK

Miss Roma se začala organizovať ako lokálna súťaž na Hodonínsku. Od roku 2004 v nej už porota hľadala najkrajšie rómske dievča Čiech a Moravy. V roke 2011 se súťaž stala Československou Miss Roma.

Zdroj: Novinky.cz


.

BM: Festival Záhrad