Vo štvrtok (12.6.) sme boli na výlete v ZOO v Bratislave a na prechádzke v Starom meste. Zoznámili sme sa s deťmi z Rakúska.

vylet-ziaci-zs-zavod

V ZOO sme videli pandu červenú, gibony, malé šimpanzie mláďa, leva Alexa, ktorý mal hrivu veľkú ako celé Slovensko, tigra, sliepku domácu, korytnačku, ktorá im utiekla, mláďatko hrocha, ktoré sa narodilo v máji, leňochody, surikaty, ktoré sa predvádzali ako modelky, žirafku Melmana…. Len medveďa sme nevideli, lebo bolo veľmi horúco a bol schovaný vo vnútri. Navštívili sme aj pavilón opíc. Mysleli sme si, že tam bude smrad, ale nebol.  Boli sme aj v Dinoparku, z ktorého sme sa tešili ako malé deti. Máme aj spoločné fotky. Dinosaury sa hýbali a vydávali zvuky. Erik sa ich tak zľakol, že spadol z dreva, na ktorom sedel, na zadok, na zem. V Dinoobchode sme si nakúpili vajcia so slizom, z ktorých sa liahnu malé dinosaury.

Po odchode zo ZOO sme sa viezli rakúskym autobusom do mesta, kde sme našim novým rakúskym kamarátom ukázali Staré mesto: sochu Čumila, prezidentský palác, Dóm sv. Martina, najužší dom na Slovensku, Michalskú bránu, staré hradby, sochu P. O. Hviezdoslava, SND, fontány, živú sochu rytiera, ktorá sa nám poklonila a pozdravila nás „Daj na to“ , sochu Schöne Náciho, ktorej chlapci strkali prsty do nosa, ucha a oka.

S rakúskymi deťmi sme sa rýchlo a ľahko zoznámili a skúšali sme sa s nimi rozprávať po slovensky. Keď sme sa lúčili, boli sme smutní, ale zároveň sa tešíme na pondelok, kedy ich zase my prídeme navštíviť do Schönbrunu.

Kolektív žiakov IV.A triedy, ZŠ s MŠ Závod


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota