Bratislavský kraj bude robiť na Záhorí postreky proti komárom. Reaguje tak na podnety starostov obcí. Trnavský kraj nič podobné neplánuje.

komare_zahori_foto_filip_kralJe potreba bojovať proti komárom?  Foto: Filip Kráľ, Moravský Svätý Ján – 2013

S postrekmi začnú v stredu (18.6.) v skorých ranných hodinách v Plaveckom Štvrtku, Jakubove i Lábe. Vo štvrtok budú komáre postrekovať v Gajaroch, vo Veľkých Levároch, v Stupave, Vysokej pri Morave, Zohore, Kostolišti, Malých Levároch, Suchohrade, Záhorskej Vsi a Závode. Podľa predsedu Bratislavského kraja Pavla Freša pri postrekoch komárov komunikujú aj s Okresným úradom životného prostredia v Malackách. Uviedla agentúra SITA.

Komáre budú v obciach na Záhorí postrekovať látkou Kontakt. Podľa Tyšlerovej je postrekovacia látka v súlade s platnými technickými normami a právnymi predpismi. “Aplikovaný roztok je v nízkej koncentrácii a rýchlo sa rozkladá na neškodné látky. Neohrozuje preto zvieratá a je šetrný aj k ostatnému hmyzu. Je neškodný pre domáce zvieratá. Nebezpečný môže byť pre včely.” informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Iveta Tyšlerová. Na boj s komármi má Bratislavský kraj v rozpočte vyčlenených približne 190-tisíc eur.

Záhoráci žijúci v Senickom a Skalickom okrese musia aj naďalej čelit invázií komárov.


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota