Družstvo seniorov TJ Strojár Malacky nad 35 rokov sa zúčastnilo ME seniorov v hádzanej pod záštitou EHF, ktoré sa konali v dňoch 13.-15.6. v Prahe.

hadzanari-strojar-malacky-me

V našej vekovej kategórii štartovalo 15 družstiev z celej Európy. Nás nalosovali do skupiny B spoločne s týmito súpermi :
Malacky – HKKH Haná 11 : 9
Malacky – Rusko 12 : 13
Malacky – Puerto Sagunto 16 : 7

So ziskom 4 bodov sme obsadili v skupine 2.miesto a postúpili do štvrťfinálovej skupiny, kde sme už narazili na veľmi kvalitných súperov.
Malacky – HC Medve 7 : 13
Malacky – Ljubljana 8 : 8
V štvrťfinálovej skupine sme so ziskom jedného bodu obsadili 3.miesto, čo znamenalo, že sme nastúpili do zápasu o 5. miesto proti výberu Moskvy :
Malacky – Moskva 9 : 12

Táto prehra znamenala, že sme v konečnej tabuľke obsadili krásne 6.miesto, čo bol v danej konkurencii veľký úspech.
Celkovým víťazom sa stalo družstvo Výber Prahy. Nás môže tešiť, že všetky družstvá, ktoré skončili pred nami sa skladali z výberov takých miest a krajín ako Rusko, Ukrajina, Kyjev, Moskva a Praha, zatiaľ čo naše družstvo bolo zložené výlučne z odchovancov malackej hádzanej, bez jedného z kľúčových hráčov Martina Spuchláka, ktorý ako tréner mladších žiačok Malaciek postúpil na záverečný turnaj MSR, kde obsadili konečné 4. miesto a veteránskeho turnaja sa nezúčastnil.

Ďalej: Kompletné výsledky

Zoznam hráčov a realizačný tím :
Palo Halász, René Ofčarovič, Vilo Konček, Peter Živica, Dušan Roško, Ondrej Sakár, Tomáš Stachovič, Palo Stachovič, Vlado Gazdič, Robo Spuchlák, Vlado Pavlík, Marián Šupík
Manager : Rasťo Tesár
Tréner : Jiří Juhas

Tomáš Baláž


.

BM: Ustekana sobota