V nedeľu 22.6. 2014 sa uskutočnil v Borskom sv. Jure turnaj 4 tímov o Pohár starostky obce. Na divákov čakal súboj 4 zaujímavých tímov, z toho troch majstrov svojích súťaží: Majster MO Senica Spartak Stráže, Majster MO 2. trieda Borský Sv. Jur , Majster 5. Liga BA-vidiek FC Malacky a ako štvrtý tím TJ Baník Brodské.

Turnaj sa hral systémom 2×35 minút semifinále 1, semifinále 2 , súboj o 3. miesto a finále. Na fanúšikov tak čakalo skoro 7 hodín dobrého futbalu v krásnom počasí.

Otváracím zápasom bol duel domácích Juranov s Malackami. Atraktivný zápas zvládli lepšie Malačania, ktorí zvíťazili 3:2. Zápas bol po celý čas vyrovnaný a aj prvý polčas skončil nerozhodným výsledkom 1:1. V druhom polčase išli domácí do vedenia, no veľká chyba brankára domácích a bolo vyrovnané. Víťazný gól nakoniec padol z priameho kopu a domácí už nedokázali odpovedať. Vyrovnaný a zaujímavý zápas.

Druhým semifinále bol veľký súboj z MO Senica medzi Spartakom Stráže a Baníkom Brodské. Brodčania od začiatku zápasu držali loptu a Straže tlačili k ich bráne. Tento tlak ale ku gólu neviedol a v prvej 35 minútovke diváci gól nevideli. Po zmene strán sa pokračovalo v rovnakom trende a Straže čakali na brejk. Táto stratégia im aj vyšla a M. Herda rozvlnil sieť. Brodčania sa nevzdali a tlačili sa k bráne Spartaku ešte viac. Dve centrované lopty našli svoj cieľ a hráči v žiarivých dresoch stihli skóre otočiť.

Nasledoval zápas o tretie miesto v ktorom proti sebe nastúpili Borský Sv. Jur a Spartak Stráže. Jurania hrali aj v druhom zápase veľmi odvážný a otvorený futbal. Hráči Spartaka Stráže neostali po zadu a hra sa tak prelínala z jednej strany na druhú a šanca striedala šancu. Domácí prehrávali už 1:3, no v posledných minútách stihli vyrovnať. Stav po 70 minútach tak bol 3:3 a o víťazovi rozhodli pokutové kopy. Pevnejšie nervy ukázali Stražania a mohli sa radovať z poháru za 3 miesto.

tj_brodske

Vo finále sa proti sebe postavili Brodčania a Malačania. Čakal sa veľký boj, no Brodčania od začiatku Malačanov prehrávali. Prvý polčas Baníkovci vyhrali v pohode 2:0, a to zopár zaujimavých šancí nepremenili. V druhom polčase sa Malačania snažili s výsledkom niečo urobiť a hrali viac ofenzívne. Brodčanom sa tak naskytla šanca chodiť do otvorenejšej obrany a touto ponukou nepohrdli. Strelili ešte dva góly a stav finálového zápasu bol 4:0. Zaslúžené víťazstvo.

Konečné poradie:
1. TJ Baník Brodské
2. FC Malacky
3. Spartak Stráže
4. TJ Borský Sv. Jur

Najlepší strelec:
Matúš Herda (Spartak Stráže) 3 góly

Ján Navrátil


.

BM: Festival Záhrad