Vyhrážal sa zabitím pri lúpežnom prepadnutí. Vlámal sa do auta, odcudzil peňaženku. Nelegálne predal revolver. 54-ročný muž jazdil s takmer dvomi promilami.

policia_auto

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže 24 ročného Seničana. V stredu, 18. 6. sa večer pristavil pri oproti idúcom mužovi, ktorého oslovil. Keď si na žiadosť obvineného sadol na múrik, chytil ho oboma rukami za tričko a silno ho pritlačil o oplotenie tak, aby sa nemohol pohnúť. Od muža pýtal euro a keď mu povedal, že nemá, začal ho prehľadávať. Z nohavíc mu vybral mobilný telefón, vzápätí ho pustil a so slovami „ skús ma udať policajtom a zabijem Ťa“, z miesta činu ušiel. Prepadnutý muž sa pri útoku vážnejšie nezranil. Útočník mu spôsobil krádežou škodu za 47 eur. Na základe svedeckej výpovede policajti usvedčili z lúpeže 24 ročného muža a zaistili ulúpený telefón. Obvinenému hrozí za lúpež v zmysle zákona väzenie na 3 až 8 rokov.

Policajti z Holíča objasnili krádež vlámaním do auta v Holíči. Neznámy páchateľ prevŕtal v marci o polnoci palivovú nádrž na zaparkovanom aute v Holíči. Pod nádrž umiestnil upravenú plastovú bandasku, do ktorej sa mu podarilo zachytiť asi 10 litrov benzínu. Ten zaniesol domov a ku Škode Favorit sa o chvíľu vrátil. Kovovým držiakom z vedra odomkol spolujazdcove dvere a z palubného priestoru odcudzil koženú peňaženku, v ktorej bolo 300 Kč, osobné doklady a zopár eur. Celkovo tak spôsobil 60 ročnej majiteľke auta škodu vo výške 100 eur. Poverený policajt obvinil 20 ročného muža z Holíča z prečinu krádeže vlámaním, za čo mu hrozí trest odňatia slobody až na 2

Polícia obvinila z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami 22 ročného muža z Holíča. V minulom roku si prevzal revolver českej výroby, ktorý predal ďalšej osobe. Na zbrani bolo odstránené identifikačné číslo a v zmysle zákona o strelných zbraniach a strelive ja takáto zbraň považovaná za zbraň kategórie „A“ a jej držanie je osobám zakázané. V prípade dokázania viny môže mužovi hroziť trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil poverený policajt 54 ročného muža zo Skalice. V obci Mokrý Háj ho kontrolovala ako vodiča dopravná policajná hliadka na aute Ford Escort. Pri bežnej kontrole ho policajti podrobili dychovej skúške na alkohol, ktorá bola pozitívna. Mužovi namerali 0,84 mg/l a neskôr 0,941 mg/l alkoholu v dychu. Policajti ho po tomto zistení zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Policajt ho vzápätí obvinil a v tzv. super rýchlom konaní predložil spis s návrhom na podanie obžaloby. V utorok, 24. 6. ho súd uznal vinným a policajti ho zo zadržania prepustili.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota