Vo štvrtok 26. júna sa  priestory malackého “Kultúrniho domečku” zaplnili mladými ľuďmi, ktorí netrpezlivo čakali na rozhodnutie poroty. Vyhlasovali sa totiž výsledky literárnej súťaže Malacké brko 2014.

brko2014_1
Foto: www.malacky.sk

 

Primátor mesta Malacky Jozef Ondrejka pre tento rok vybral v kategórii poézia tému “Nádych” a v kategórii próza tému “Moja voľba”. Práce boli rozdelené do dvoch vekových kategórií – v prvej kategórii súťažili žiaci 1. a 2. ročníkov stredných škôl a v druhej kategórií študenti 3. a 4. ročníkov, ktorí žijú v Malackách, alebo z nich pochádzajú.

 

O jednotlivých diela rozhodovala trojčlenná porota Jej predsedníčkou bola spisovateľka žijúca a tvoriaca na Záhorí – Kristína Mišovičová. Je autorkou piatich románov určených predovšetkým ženám, z ktorých posledný s názvom Čakanka pokrstil kaderník Igor Novosad práve v Malackách.

 

Ďalšou z porotkýň bola Zuzana Vrábelová – poetka a výtvarníčka, ktorá je spolu s umelkyňou Veronikou Rusňákovou autorkou poetickej knižky.

 

Poslednou z trojice mladých porotkýň bola Miroslava Varáčková, známa slovenská autorka, píšuca predovšetkým pre mládež a young adult. Jej siedma kniha Láska z ulice je v týchto dňoch horúcou novinkou na pultoch našich kníhkupectiev.

 

O kultúrny program sa postarali speváčky z miestnej ZUŠ Vanessa Sojáková a Lucia Adamovičová. Ocenení prevzali z rúk primátora mesta symbolické hlinené brká a tiež finančný dar od sponzora súťaže.

 

Víťazom srdečne blahoželáme a veríme, že o rok sa opäť stretneme, aby sme aj touto cestou podporili všetky mladé literárne talenty.

 

Pozrite si kompletnú výsledkovú listinu:

 

Poézia 1. kategória
1. Nikola Sauberová
2. Agáta Hlavenková
3. Natália Hlavenková

 

Poézia 2. kategória
1. Zuzana Rzymanová
2. Petra Vrablicová
3. Adriana Kovárová

 

Próza 1. kategória
1. Miroslav Binčík
2. Miroslava Orgoňová
3. Patrícia Arpášová

 

Próza 2. kategória
1. Katarína Drinková
2. Soňa Tichá
3. Michaela Macejková

 

Kristína Mišovičová

.

BM: Ustekana sobota