skalicke_dni_2

Skalické dni už tradične začínajú v piatok od 10:00. Počas celého dňa je pre návštevníkov pripravený bohatý program. Môžete si pozrieť vystúpenie speváckeho zboru Urban, Skaličan seniori, Silverstring, Taxis a Zich Revival. Záver tohto dňa je venovaný ohňostroju, ktorý vypukne o 21:45 hod.

Počas soboty Skalické dni predstavia širokú ponuku programu a rôzne vystúpenia, kde si každý návštevník nájde to svoje. Program bude prebiehať na 4 scénach. Doobeda je Veľká scéna venovaná dychovým hudbám. Tradíciou Skalických dní je príhovor primátora mesta Skalica spojený s historickým sprievodom a odovzdávaním kráľovských listín. Večer sa na Veľkej scéne predstavia skupiny Kamelot, Hex a No Name. Sobota bude patriť aj tým najmenším, na Detskej scéne vystúpia Taxis, Dady, Fíha Tralala a deti si môžu pozrieť divadelné predstavenie Psíček a mačička. Fun scéna bude patriť modernej hudbe. Tu si môžete vychutnať interpretov ako TNT, Boom, Energia, Paulie Garand, Marpo a Rytmus. Pre milovníkov folklóru je na Ľudovej scéne pripravená ĽH Pláňava.

skalicke_dni

Nedeľný deň už ráno ožíva jarmočnou atmosférou. Na Veľkej scéne začíname odovzdávaním dožinkových vencov. O hlavný hudobný zážitok sa postarajú známi speváci Dalibor Janda a Václav Neckář. Záver nedele patrí sprievodcom mesta Skalica, ktorí počas letnej turistickej sezóny pracovali v pamiatkach mesta a predstavovali návštevníkom bohatú históriu Skalice. Detská scéna v nedeľu ponúka vystúpenie Fíha Tralala, Dagmar Patrasovej, Taxis, divadelné predstavenie Princezná s dlhým nosom a Karneval. Aj v nedeľu bude Ľudová scéna patriť ľudovej hudbe ĽH
Pláňava.

skalicke_dni_3

Počas Skalických dní je pripravený takisto bohatý sprievodný program. Môžete sa tešiť na 13 sprístupnených pamiatok, detský kútik vo Františkánskej záhrade, exibíciu BMX jazdcov, street Skate zónou. Takisto si môžete pozrieť výstavu Klubu skalických výtvarníkov v Galérii u františkánov. Záhorské múzeum pre Vás pripravilo Dni otvorených dverí, kde je počas soboty a nedele prístupná výstava fotografií Eduarda Timka. Skalické dni obohatí aj SSOŠ VIA HUMANA, ktorá pripravila v Kultúrnom dome vystúpenie “Vitajte na Záhorí, alebo prečo je Záhorie pupkom sveta”, a tiež aj seminár “Čerpáme z minulosti pre radosť v prítomnosti “, ktorý sa uskutoční na SSOŠ VIA HUMANA.

Ďalej: Viac informácií nájdete na www.skalickedni.sk

Počas Skalických dní na Vás čakajú nezabudnuteľné zážitky v podobe tradícií, hudby, tanca, výstav, športových podujatí a zábavy pre všetky vekové kategórie. Skalické dni sú v znamení tradícií spojených s modernými vystúpeniami, ktoré prinášajú návštevníkom kultúrne vyžitie, oddych a dobrú atmosféru.

Renáta Fasurová


.

BM: Ustekana sobota