bazant_kinematograf_malacky

V utorok začíname svojráznou českou komédiou Okresný prebor – Posledný zápas Pepika Hnátka, v stredu nás čaká najnavštevovanejší domáci titul roku 2013 Kandidát, vo štvrtok pokračujeme so sviežou a netradičnou komédiou s prvkami detektívneho trileru Tigre v meste. V piatok program uzatvorí film Juraja Nvotu eŠteBák. Filmové projekcie sa budú konať na tradičnom mieste, teda v Zámockom parku, so začiatkom o 20.00 h. Vstup je voľný. Všetci ste srdečne vítaní!

2.9. – Okresný prebor – Posledný zápas Pepika Hnátka

Svojrázna česká komédia, v hlavnej úlohe s vynikajúcim Miroslavom Krobotom, je považovaná za jednu z najlepších, aké za posledné roky v českej kinematografii vznikli. Nadväzuje na úspešný televízny seriál o vidieckom futbalovom mužstve Slavoj Houslice. Presunie sa však v čase a ukáže, čo všetko predchádzalo momentu, keď mužstvo v úvode seriálu plní posledné želanie svojho zosnulého trénera Pepika Hnátka a jeho popol vysype v strede futbalového ihriska.

3.9. Kandidát

Politická fraška o tom, ako sa dá za dva mesiace z neznámeho človeka vytvoriť mediálnu osobnosť, ktorá má šancu stať sa prezidentom republiky. Film nakrútil mladý režisér Jonáš Karásek, vznikol na základe rovnomennej knihy Maroša Hečka a Michala Havrana a v roku 2013 sa stal najnavštevovanejším domácim titulom v slovenských kinách

4.9. Tigre v meste

Svieža a netradičná komédia s prvkami detektívneho trileru. Odohráva sa v slnkom zaliatej letnej Bratislave, kde traja kamaráti trávia čas pri pive a spoločných rozhovoroch vo svojej obľúbenej krčme U nosorožca. Jeden z nich sa rozhodne odtajniť svoju lásku k rozhlasovej redaktorke a zapletie sa do udalostí, ktoré od základu zmenia nielen jeho život. Film napísal i režíroval Juraj Krasnohorský ako svoju celovečernú prvotinu.

5.9. eŠteBák

Prvým z predstavovaných celovečerných filmov je eŠteBák Juraja Nvotu, trpká komédia z obdobia normalizácie po okupácii ČSSR vojskami Varšavskej zmluvy v roku 1968, ktorá nás vracia do čias, keď vrcholom prepychu bol farebný televízor, či telefón, a každé slovo mohlo mať dva významy, a teda nik si nemohol byť ničím a nikým istý. Do filmu režisér obsadil známe české a slovenské tváre, Jiřího Mádla, Adyho Hajdu, Jana Budařa, či Táňu Pauhofovú.

MCK Malacky


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

3D filamenty 2023