O 13:30 h sa uskutoční slávnostná sv. omša v kostole sv. Petra a Pavla, odkiaľ pôjde sprievod na koňoch a vozoch k Rodnému domu Jána Hollého a následne k amfiteátru obce, kde bude o 15:00 h zahájená dožinková slávnosť.

zatva_dozinky

V programe sa predstavia DH Búranka, DFS Studnička, FS SLZA heligonkári, Spievanky JDS v Borskom Mikuláši a hostia, ľudová hudba Pláňava zo Skalice. Záver slávnosti bude patriť dožinkovej zábave v podaní hudobnej kapely SYNKOPA.

“Súčasťou slávnosti bude prehliadka poľnohospodárskej techniky, prehliadka umeleckých remesiel, pre deti možnosť povoziť sa na koni. O bohaté občerstvenie je postarané. Srdečne všetkých pozývame.” povedala pre Záhorí.sk spoluorganizátorka za obecný úrad Oľga Cintulová.

Dožinky sú slávnosť na ukončenie žatvy. Slávnosť môže zahŕňať odváženie posledného snopu z poľa, predanie dožinkového venca a prianie (vinšovanie) hospodárovi. Potom nasleduje hostina s hudbou a tancom kde sa tí najbližší stretnú pri jednom stole a hudbu hral miestny hudobník. Veniec sa schovával v hospodárstve do Vianoc alebo až do nasledujúcej žatvy. (Zdroj: wikipedia.org)

 


.

BM: Kralici