fontana_klastorne_namestie_malacky Park na Kláštornom námestí v centre Malaciek dostane novú fontánu. Pôjde o modernú dynamickú fontánu s polomerom tri metre – s troma kruhmi trysiek, z ktorých bude voda striekať striedavo do rozličných výšok, a každá tryska bude podsvietená osvetlením s meniacou sa farbou. Finančné náklady vo výške 87 026,66 eur sú hradené z rozpočtu mesta, dielo bude hotové v septembri.

Nové informačné tabule v Zámockom parku informujú o histórii parku, zobrazujú prehľadnú mapu celého areálu a textom i prostredníctvom ikon oboznamujú návštevníkov s tým, čo je v parku povolené a naopak, ktoré aktivity sú zakázané.

zamocky_park_malacky_infotabula

Zámocký park vznikol v minulosti ako baroková záhrada Pálfiovcov, neskôr dostal podobu anglického parku. Obklopuje ho múr s historickými bránami. V parku sa nachádza fontána a tiež nedávno zrekonštruovaná kamenná jaskyňa Panny Márie, ktorú dali postaviť františkáni. V minulosti nechýbali v parku labyrint či prírodná jazdiareň. V súčasnosti je Zámocký park spolu s kaštieľom chránenou kultúrnou pamiatkou.

O novinkách v Malackách informovala Záhorí.sk hovorkyňa mesta Michaela Hamiary Janotová.

 


.

BM: Ustekana sobota