nova_skolka_malacky_ludia_pre_malackyPočas brigády pomáhali veľkí rodičia aj malí budúci škôlkari

Poslanec mestského zastupiteľstva v Malackách Juraj Říha dal 4.júna verejný prísľub, že nájde kapacitu pre prijatie 45 detí, ktoré dosiahnu 3 roky do konca tohto roka. Najvhodnejšou formou zvýšenia kapacity bolo vytvorenie novej elokovanej triedy. Tá vznikla v priestoroch Základnej školy na Záhoráckej a pojme 46 detí. Slávnostne bude otvorená vo štvrtok 4. septembra. “Mám radosť, že sme dokázali napriek počiatočným skeptikom zrealizovať predložený návrh a pomôcť mladým rodinám.“ povedal pre Záhorí.sk poslanec Juraj Říha.

Poslankyňa za Ľudia pre Malacky Zuzana Baligová sa snažila kvôli krátkosti času dozrieť počas celého leta na samotný priebeh realizácie. “Máme skvelý pocit z dobre vykonanej práce. Teším sa nielen tomu, že sa vyriešil problém mnohým rodičom, ale aj z toho, ako môžu a aj vedia spolu komunikovať ľudia zapálení pre spoločnú vec,“ povedala pre Záhorí.sk Zuzana Baligová.

“V tomto volebnom období sme s poslancami za Ľudia pre Malacky predložili reálne návrhy, ktorými sme pomohli zvýšiť kapacitu materskej škôlky za štyri roky o 166 detí. To je na slovenské pomery doslova unikát. Slovo, ktoré sme dali pred poslednými voľbami rodičom detí, sme tak do bodky splnili,” dodal pre Záhorí.sk poslanec Juraj Říha.

 


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota