night-ride-senica_nocna_jazda_mestom

Ukazujú, že všetko sa dá, len treba chcieť. Za nočným behaním (Night Run) stojí zakladateľ Senica+ Pali Krutý a nočnú jazdu na bicykli (Night Ride) má na svedomí Tomáš Pokorný z Nedbám Entertainment.

Cieľom projektu NIGHT RUN, 5 kilometrového behu (je možné behať aj kratší 3 kilometrový okruh) v uliciach Senice, je poukázať na potrebu fyzickej aktivity, ktorá má pozitívny vplyv nielen pre naše telo, ale aj dušu. Chcú aby si človek našiel každý deň polhodinku pre svoje zdravie a venoval sa športu. “Snažíme sa tvoriť komunitu zdravo zmýšlajúcich ludí a snažíme sa minimalizovať resp. dostať z ludí apatiu, ktorá v nás Slovákoch prirodzene je.” vysvetluje dôvody založenia nočného behania Pali Krutý. Najbližšie si budete môcť zabehať nočnou Senicou v pondelok 1.9. Štart bude o 20:00h na námestí Oslobodenia.

night_run_senica_nocny_beh

Desiatky Seničanov pravidelne jazdia v noci po meste aj na bicykloch. Seničania si tak môžu prakticky vyskúšať výhody jazdy na tomto dopravnom prostriedku. Jednou z výhod je praktické využitie pre pohyb v meste, pretože narozdiel od auta nemusíte s bicyklom hľadať voľné parkovacie miesto. Za jazdou na na bicykloch je Tomáš Pokorný autor Senického Hollywoodu. Umiestneniu nápisu “Senica” na začiatok cyklotrasy predchádzalo získanie povolenia a viacerých sponzorov. Zapojením dobrovoľníkov sa všetko podarilo a nápis je na svojom mieste. “Dosť ľudí sa pýta, aký to má význam. Keď som s tým začínal nedával som tomu hlbší význam, jednoducho som chcel svoj nápad preniesť do reality. A to je celé.” povedal s úsmevom Tomáš Pokorný.

senicky_hollywood_tomas_pokorny

Jazdou a behaním to nekončí. Tomáš Pokorný sa snaží o postavenie street workoutového ihriska. V Senici by časom mohlo pribudnúť aj hokejbalové ihrisko. Keď sa chce všetko sa dá a to aj v Senici.


.
Toto je čítané

Ako skupina priateľov oživila tradíciu ochotníckeho divadla v Borskom Mikuláši

Divadlo na Búroch má bohatú tradíciu. V minulosti v ňom pôsobili ochotníci,…

BM: Ustekana sobota