Aktualizované – POZRITE SI VIDEO! Po zrútení kostolnej veže vznikla vrstva sutín s rozmermi cca.10 x 12 x 5 metrov. Informácia o nezvestnej osobe pod sutinami sa nepotvrdila. “Pri udalosti neboli žiadne zranené osoby.” informovalo Záhorí.sk Operačné stredisko HaZZ v Bratislave.

IMG_38836875619594
Padnutá kostolná veža v Lábe. Foto: Ján Kováč

Na miesto udalosti zasahovalo 18 hasičov. Prítomný bol príslušník PZ SR so služobným psom určeným na vyhľadávanie zranených alebo usmrtených osôb.

Podľa zistení sa kostolná veža nakláňala. Pri jej rekonštrukcii mala byť urobená injektáž. No aj napriek tomu sa v utorok (2.9.) zrútila. 

Podľa doterajšieho vyšetrovania k zrúteniu 30 metrov vysokej zvonice Rímskokatolíckeho kostola Všetkých svätých došlo z dosiaľ nezistených príčin. Pádom muriva do záhrady kostola a sčasti do priestoru hlavného oltára došlo k zrúteniu kostolnej veže v celom rozsahu, hornej časti záveru svätyne súvisiacej s murovanými konštrukciami veže, k zrúteniu muriva nad hlavným oltárom, nadstavcom s obrazom v nadstavci oltára, pričom zosyp muriva pokryl plochu svätyne a historickú menzu so svätostánkom. Výška spôsobenej škody sa naďalej vyčísluje.

“Vyšetrovaním okolností pádu sa polícia začala zaoberať, poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Čo bolo príčinou pádu ukáže až ďalšie vyšetrovanie.” povedala pre Záhorí.sk policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Padnutá kostolná veža Láb. Foto: HaZZ
Padnutá kostolná veža Láb. Foto: HaZZ
Pád kostolnej veže Láb. Foto: Dušan Knotek
Pád kostolnej veže Láb. Foto: Dušan Knotek
Zrútenie kostolnej veže v Lábe. Foto: Stanislav Junás
Zrútenie kostolnej veže v Lábe. Foto: Stanislav Junás

aktualne_informacie_foto_video

kostol_lab
Kostol pred zrútením veže. Foto: Facebook

.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota