hc_dukla_senica_hokej_hodonin

HC Dukla Senica – SHK Hodonín 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Góly: 60. Jurák (Reissmuller, Šúrek) – 20. Piskoř, 23. Škápik (Pokorný), 39. Sajdl (Piskoř, Kučera), 58. Jurasek (Peš, Piskoř).
Zostavy: HC Dukla Senica: Peksa (Porubský) – Kubica, Janík, Loydl, Reissmuller (C), Grundy, Mrázik, Gula, Zahumenský – Klíma, Szalva, Kalináč, Jurák, Lantoš, Penák, Kluka, Vereš, Surovka, Šúrek, Glemba, Kovaľ
SHK Hodonín: Rozum (Luner) – Smetana, Vanek, Škápik, Pokorný, Nedvěd, Fejt, Polesný – Prčík, Zezula, Fiedler, Kučera, Sajdl, Peš, Piskoř, Jurasek, Míka

Zápas začali aktívnejšie Seničania a dopomohli im k tomu aj dve vylúčenia na strane hostí, keď najprv v 3. minúte 2+10 dostal Fejt a v 8. minúte odišiel na trestnú lavicu Sajdl, domácim sa však nepodarilo využiť ani jednu početnú výhodu. Do konca tretiny si domáci vypracovali ešte niekoľko väčších šancí, potvrdilo sa však pravidlo „nedáš – dostaneš“ a Senica minútu pred koncom inkasovala, keď domácej obrane unikol Piskoř a puk po jeho individuálnej akcii skončil až v senickej bránke. Hostia teda po prvej tretine viedli 1:0.
Druhú tretinu začali domáci tiež aktívne, ale ich snahu o vyrovnanie zastavilo vylúčenie Gulu, pri ktorom ich najprv od inkasovaného gólu zachránila aj dávka šťastia, to im však chýbalo pri strele Škápika, ktorý zvýšil na 2:0. Po druhom góle hostí sa hra vyrovnala, ale šancí na oboch stranách bolo stále dosť. Príležitosť streliť kontaktný gól dostal v 29. minúte Lantoš, keď po jeho individuálnom prieniku bolo nariadené trestné strieľanie, senický útočník ho ale nedokázal premeniť. Naopak Hodonín dokázal odskočiť na rozdiel 3 gólov, a to v 39. minúte, keď Piskoř našiel pred bránkou Sajdla, a ten zoči-voči Peksovi nezaváhal a sk óroval. Domácim sa aj napriek niekoľkým ďalším šanciam nepodarilo dať gól, Rozum v českej bránke zostával pozorný a aj vďaka nemu viedli hostia po druhej tretine 3:0.

V tretej tretine boli lepším tímom hostia, ktorí postupne ovládli hru. Domáci boli čím ďalej, tým nervóznejší a len ťažko sa dostávali do šancí. Ku koncu tretiny napokon inkasovali štvrtý gól, keď Mrázikovo vylúčenie potrestal Jurásek. Seničanom sa ale podarilo streliť aspoň čestný gól, a to 9 sekúnd pred koncom zápasu, keď zmätky pred bránkou využil Jurák a pokazil tak Rozumovi radosť z čistého konta. Hostia z Hodonína však aj tak zaslúžene zvíťazili 4:1.

Monika Krutá


.
Toto je čítané

Čo prináša 16. číslo Záhoráka

16. číslo najčítanejšieho regionálneho týždenníka opäť prináša udalosti zo Záhoria, ktoré stoja…

BM: Ustekana sobota