habanske_hody_moravsky_svaty_jan

Habánske hody majú svoju tradíciu v obci Moravský Svätý Ján už od roku 1900. Tento rok je uvedený v miestnej kronike, avšak nie je vylúčené, že tradícia siaha ešte do 19. storočia, kedy bol habánsky dvor obývaný habánmi. Vychádzajúc z písomnej zmienky, tento rok by sa jednalo o 114. ročník habánskych hodov.

Obec Moravský Svätý Ján v spolupráci s Občianskym združením 90871.sk pripravilo pre návštevníkov Habánskych hodov pestrý kultúrny program:

Sobota
19:00 hodová zábava v podaní hudobnej skupiny Záhoráci

Nedeľa
10:30 svätá omša v kaplnke na Habánskom dvore
14:00 vystúpenie DSF Kúcanek
14:30 dychová hudba Búranka

Ďalej: Potvrď svoju účasť na Facebooku

O občerstvenie sa počas oboch dní postará FZ Fjertúšek.

Pre deti sú pripravené atrakcie: skákací hrad, trampolína, cukrová vata, maľovanie na tvár.

Tohtoročné hody budú oživené o nové prvky. Naše občianske združenie sa rozhodlo o dizajnovú úpravu charúška, na ktorú sme získali grant z Nadačného fondu Slovenskej sporiteľne v Nadácii Pontis. Novinkou bude aj hrnčiarsky kruh, ktorý si budú môcť návštevníci vyskúšať, ako aj výstava fotografií s habánskou tematikou. Toto oživenie podujatia prinesieme vďaka Nadácii Orange, ktorá podporila myšlienku realizácie habánskej kultúry.

Zároveň vás pozývame na výstavu plodov a výpestkov členov Zväzu záhradkárov, ktorá bude otvorená počas celého víkendu u Zahrádkárov na Drahách.

Tešíme sa na hojnú účasť!

banner_habanske_hody_2014


.

BM: Kralici